Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obama zuří: Naftařům nakopu pr*el!

Barack Obama se zlobí na šéfy společnosti BP, která má na svědomí největší ropnou katastrofu posledních let.
Barack Obama se zlobí na šéfy společnosti BP, která má na svědomí největší ropnou katastrofu posledních let.  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: jos - 
8. června 2010
10:24

Americkému prezidentovi Baracku Obamovi ruply nervy a ostře se pustil do naftařů z britské společnosti BP, jejichž zpackaná práce ničí Mexický záliv a zabíjí vše živé.

Od výbuchu ropné plošiny v Mexickém zálivu uběhlo už 50 dní. Od té doby vyteklo do vody okolo 150 milionů litrů smrtící mazlavé rekutiny. Obama si uvědomuje, že jako hlava Spojených států čelí jedné z nehrozivějších ekologických katastrof v dějinách. "Neposedávám okolo a nemluvím s experty. Mluvím s lidmi na pobřeží Mexického zálivu, protože mají nejlepší odpovědi, takže vím, komu mám za to nakopat pr*el," řekl Obama v rozhovoru pro televizní stanici NBC.

Jde zatím o nejostřejší vyjádření amerického prezidenta, které se dostalo do médií. Obamova pozice není vůbec dobrá - Američané ho kritizují za pomalou reakci při řešení katastrofy. Podle deníku Washington Post si 69% Američanů myslí, že vláda zareagovala na výbuch plošiny špatně.



Z vrtu tryská 2 až 3 milionů litrů ropy denně, BP se spolehá na dva pomocné vrty, které by měly únik ropy zastavit. První z nich ale bude připraven až v srpnu! Ropná skvrna už zasáhla pobřeží čtyř amerických států – Louisiany, Mississippi, Alabamy a Floridy. V jedné třetině amerických vod Mexického zálivu je zakázán lov ryb, krevet a ústřic.


Charlotte Randolph ukazuje Obamovi drobné kousky ropy na břehu Mexického zálivu

Charlotte Randolph ukazuje Obamovi drobné kousky ropy na břehu Mexického zálivu Charlotte Randolph ukazuje Obamovi drobné kousky ropy na břehu Mexického zálivu | AP/ČTK

mrkvuz ( 9. června 2010 12:50 )

a ako krasne dotknuto sa tvari na tej fotke. Tusim by sme mu mali dat oscara za ten dramaticky vyraz v tvari. Nobelovku za posielanie vojakov do afganistanu a ine "dobre" skutky uz ma...

fanousovalivie ( 8. června 2010 22:01 )

Vím, že budu za hajzla, ale je mi líto jen a jen těch živočichů, kteří nemají šanci odvrátit to, co jim ti hamižní lidi způsobili a myslím, že to potrvá dobrých 20 let než se z toho příroda vzpamatuje!, no a že by BP truchlila a platila? Koukněte se na ty k.u.r...u nás co prodávaj benzín a naftu!! Ti už dnes dávaj naše prašule na případné odstraňování následků jejich sviň.á.r.n.y., jdu blejt velebnosti

glumik ( 8. června 2010 21:26 )

veleknez ( 8. června 2010 21:06 )

nevím jak moc to myslel vážně, když BP patří k Obamovým největším sponzorům

sosacek ( 8. června 2010 15:39 )

stejně se to hodí do autu..

Zobrazit celou diskusi