Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ropná skvrna se ztrojnásobila

Autor: INT, so - 
2. května 2010
21:43

Ropná skvrna v Mexickém zálivu se záchranářům definitivně vymkla z rukou. Olejový koberec se během čtyř dnů více než ztrojnásobil. Úřady států na jihu USA již přiznaly, že se blíží nevyhnutelná katastrofa, která zcela změní způsob života na pobřeží.Pobřežní stráž na jihu USA už vyslala do Mexického zálivu stovky člunů.

Plavidla se zapojují do pokládání norných stěn, které mají ještě zadržet ropu vytékající z poškozeného hlubinného vrtu. Rozpínavá skvrna mezitím akutně ohrožuje pobřeží států Louisiana, Mississippi, Alabama a Florida, které vyhlásily stav nouze.

„Ropa uniká zřejmě pětkrát rychleji, následky budou nepředstavitelné,“ nechali se slyšet záchranáři.

Dorazí i prezident Obama

Ropa uniká z vrtného zařízení v hloubi moře v důsledku nehody ropné plošiny Deepwater Horizon. Plošina 20. dubna explodovala a o dva dny později se i potopila.

Do ohrožené oblasti má dorazit prezident Barack Obama. U zamořeného pobřeží už uhynulo několik desítek živočichů, tisíce dalších jsou v ohrožení.

Nejohroženější živočichové v pobřežních vodách

anelam ( 3. května 2010 11:57 )

těchto mafinérijí by to měli zaplatit vyloženě ze svého. Proč se všude brání výrobě aut na el.pohon?A těžit naftu jen v min.množství.?Plundrují planetu!!!!Vždyď s takovou katastrofou v moři se musí počítat!!Kdo jim to dovolil?Na souši by se tohle nestalo!!!Naproti tomu se zakazuje kouření i venku a to proti tomuto a hulení komínů úplné h.o.v.

alida ( 3. května 2010 10:09 )

Bible mluví jasně jen trochu sledovat a porovnávat s historií Podívejte se sem tady je to vše popsáno včetně statistik http://www.freewebs.com/paprsek/znamenidoby.htm Škoda že lidé Bibli odsuzují a přitom jí vůbec nečtou - pravou Bibli s církví nezměněným desaterem http://www.biblenet.cz/ Pravdivost Bible již dokazuje i archeologie www.b-a-n.cz

makmark ( 3. května 2010 09:36 )

PR managera britské firmy vlastnící ropnou havarovanou plošinu. uchlácholil veřejnost, že únik je 5x nižší!ˇTyhle lidi by měli taky nést svůj díl zodpovědnosti a za lhaní postavit vždy před soud.

Zobrazit celou diskusi