Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dubajský soud: Do vězení za polibek

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: ČTK, ama - 
4. dubna 2010
11:35

Odvolací soud emirátu Dubaj dnes potvrdil rozsudek jednoho měsíce vězení pro britský pár odsouzený za polibek v restauraci. Oznámila to agentura AP. Provinilcům tak nepomohlo jejich tvrzení, že šlo jen o letmou přátelskou pusu na tvář.

Čtyřiadvacetiletý Brit, který v Dubaji žije, a o rok starší britská turistka skončili před soudem poté, co si místní žena postěžovala na to, že se v restauraci políbili na rty. Zatčeni byli v listopadu a v lednu odsouzeni za "nevhodné chování". Za takové se v Dubaji považuje například objímání, tanec nebo hlasitější provozování hudby na veřejností.

Pokuta nebo vězení hrozí také tomu, kdo je přistižen pod vlivem byť i malého množství alkoholu mimo místa, kde je ho povoleno podávat. Nepřichází také v úvahu, že by se tu nesezdané páry držely na veřejnosti za ruku.

Britská dvojice se polibkem na ústa podle soudu dopustila "sexuálního aktu na veřejnosti". Odsouzena byla k měsíčnímu vězení a následnému vyhoštění ze země.

V roce 2008 byl jiný britský pár odsouzen ke třem měsícům vězení a vyhoštění ze země za "nemanželský sex na veřejné pláži". Odvolací soud ho ale nakonec trestu zprostil. Indický pár byl zase odsouzen ke tříměsíčnímu vězení za posílání "žhavých" textových zpráv.

12-666 ( 7. dubna 2010 00:20 )

Protoze trpime tolerantni pitomosti a jednou na to dojedem.

fryda ( 4. dubna 2010 15:56 )

v evropě nedají do vězení ty, co nosí šátky a ty jejich hábity?

e.44 ( 4. dubna 2010 14:47 )

Máš pravdu muslimové by chtěli, aby se jim přizpůsobovali lidi na celém světě.

aapricot89 ( 4. dubna 2010 12:37 )

Hlavne,ze kdyz ziji muslimove v Evrope a jinde na svete, tak zadaji,aby vsichni zacali dodrzovat svoje zakony. Nesnasenlivy muslimove nenavidi cely nemuslimsky svet. A jenom jedna malickost. Australie a Svedsko se nyni potyka s velkym poctem znasilnovani....vinici? Muslimove

qsubt ( 4. dubna 2010 12:27 )

kdyz uz tam nekdo mermomoci chce jet, mel by respektovat mistni zvyklosti a zakony.

Zobrazit celou diskusi