Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Džanet (17) zabila 40 lidí v metru!

Džennet Abdurachmanov se svým manželem, který byl vloni zabit Rusy. Je vidět, že zbraně byly jejich osudem.
Džennet Abdurachmanov se svým manželem, který byl vloni zabit Rusy. Je vidět, že zbraně byly jejich osudem.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, so - 
2. dubna 2010
18:06

To je ona! Jedna ze dvou černých vdov, které sebevražednými útoky poslaly v pondělí na smrt v moskevském metru 40 nevinných lidí.

 

 

Zvlášť otřesným faktem je, že Džennet Abdurachmanov bylo teprve 17 let. Přesto si na sebe připevnila pás s výbušninou a nechala se vyhodit do vzduchu uprostřed davu cestujících v ranní špičce.

Ruští vyšetřovatelé zjistili s největší pravděpodobností totožnost obou sebevražedných atentátnic. Zároveň byly zveřejněny fotografie z vnitřního kamerového systému metra, na nichž jsou viditelné tváře lidí, kteří se na zorganizování útoku podíleli. V jedné z atentátnic byla rozpoznána teprve sedmnáctiletá vdova po veliteli dagestánských povstalců Umalatu Magomedovovi, který byl loni zabit ruskými ozbrojenými silami.

Druhou atentátnicí by mohla být Marcha Ustarchanov (†20), vdova po jednom z vůdců čečenských povstalců z Gudermesu. Obě ženy se prý původně nechaly naverbovat přes internet. Do Moskvy zřejmě přijely autobusem z dagestánského Kizljaru, kde tuto středu dva sebevražední útočníci připravili o život deset lidí. Ruský prezident Dmitrij Medveděv navrhl změnit legislativu tak, aby mohli být tvrdě postiženi bez výjimky všichni, kdo se na přípravě teroristických útoků podílejí, »i kdyby měli jen vařit polévku nebo prát prádlo«.

3090 ( 4. dubna 2010 02:42 )

VŠICHNI JSME JE ZAŽILY, JSOU TO ROZPÍNAVÝ ŠMEJDI A KAM ŠLÁPNOU STO LET TRÁVA NEROSTE, V ČEČNE A NA KAVKAZE SE CHOVAJÍ JAKU STŘEDOVĚKÉ NÁJEZNÍ HORDY, DRANCUJOU VRAŽDÍ, KRADOU A ZNÁSILŇUJOU.VYBOMBARDUJÍ MĚSTA PLNÁ CIVILISTÚ PROTOŽE NECHTĚJÍ PŘIJÍT O DALŠÍ SVAZOVOU REPUBLIKU, KDYŽ UŽ SE NA NĚ VŠICHNI VY.SRALI. JO, VASIL SKLÍZÍ CO SI ZASIL, A CELKM CHÁPU NAS.RANOU MÁMU, MANŽELKU, SESTRU ATD, ŽE SE DE POMSTÍT,

aapricot89 ( 3. dubna 2010 22:02 )

no fuj smrku

bara ( 3. dubna 2010 00:06 )

jaképak zoufalství!! Vedla ji k tomu nenávist - a povinnost!! Rodina mrtvého muže vždy toto po "černých vdovách" žádá. Dobrovolně by na smrt nešly, proto měly doprovod!!!

siroky11 ( 2. dubna 2010 22:56 )

osel ( 2. dubna 2010 22:54 )

To neni zly napad nasilim je christianizovat...

Zobrazit celou diskusi