Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Arthur Budzinski (61): Zneužil mě kněz! Bylo mi 12 let!

Autor: INT, so - 
27. března 2010
05:00

O nechutných praktikách duchovních, kteří na prestižní škole pro neslyšící v americkém Wisconsinu zneužili stovky chlapců, promluvila další z obětí. Arthur Budzinski (61) navíc potvrdil, že současný papež o zneužívání věděl a nezakročil!

Budzinski na tiskové konferenci komunikoval prostřednictvím své dcery Gigi (26). Je jedním z dvou stovek mužů, které jako chlapce duchovní zneužívali. Téměř po celou dobu tiskovky plakal. „Otec byl tehdy velmi plachý, jeho sebevědomí bylo velmi nízké, byl zakřiknutý a styděl se. Myslím, že by za to měl být někdo potrestán. Okradli ho o nevinnost, dětství.... Teď je mu 61 let a pořád se s tím potýká,“ řekla dcera Gigi.

Duchovní Lawrence Murphy ho poprvé zneužil v jeho dvanácti letech. „Otec to oznámil spoustě lidí, i policii v Millwaukee, a nikdo mu ani jeho spolužákům nepomohl,“ překládala dcera.

Budzinski se v roce 1974 spolu se dvěma kamarády setkal s arcibiskupem Williamem Cousinsem, byli u toho přítomni i dva zástupci Vatikánu. „Arcibiskup Cousins jim nevěřil a křičel na ně,“ doplnila dcera. „Současný papež o tom celou dobu věděl, takže to nejnovější nařčení pro něj není nic nového,“ tvrdí Budzinski.

Dalším zneužívaným byl Steven Geyer (59): „Otec Murphy za mnou čtyřikrát přišel na záchod a nutil mě, abych si sundal trenýrky,“ říká muž, kterému tehdy bylo 14 let.

List The New York Times ve čtvrtek informoval, že papež Benedikt XVI., tehdy ještě kardinál Joseph Ratzinger, stíhání pedofilního kněze Murphyho zastavil. Duchovní pracoval ve škole pro neslyšící v letech 1950 – 74 . Podle deníku zneužil až 200 chlapců.

e.44 ( 27. března 2010 21:12 )

Kdyby jsi přemýšlel ty , tak by z tebe nikdy nemohl vypadnout takovej nesmyslnej blábol. A vliv církve nemusí nikdo uměle snižovat. Církev o svůj vliv neustále přichází vlastním přičiněním.

e.44 ( 27. března 2010 20:52 )

Neupadl jsi takhle náhodou na hlavu? A to z dost velký vejšky.

9030 ( 27. března 2010 16:16 )

Ty musíš bej děsnej mongol, něco tak blbýho jsem dlouho nečet. vymyslet takovou konspiraci o komunistech a církvi by nedokákal nikdo. Přestaň koukat na Honzu Zemana, už ti z toho je.be.

9030 ( 27. března 2010 16:06 )

No a co je na tom, já jsem nikde nečet, že by vyznavači jógy měli držet celibát. Tak co si tím chtěl říct. A ještě jsem taky nikdy neviděl flanďáka aby lezl po střechách a něco opravoval. Holt když vám to padá na ty vaše vylízaný pobožný palice, tak musíte přitlačit a opravit si to za svý. Proč vás maj dotovat lidi, kterým je ta vaše pos rana zprofanovaná církav u prde le. Nebo poproste toho vašeho ,,hytlerjunge " ať vám pošle prachy.

defakto ( 27. března 2010 14:19 )

to si opravdu myslíte, že komunisti zaplatili kampaň proti církvi v tom případě by to asi financovali i v Irsku , Itálii, Francii, Rakousku, Anglii, Americe i jinde po světe. V tom případě by to znamenalo že komunisti mají obrovskou moc a neomezené finanční zdroje !!!Vy jim vlastně děláte reklamu před volbami, tak to už vím koho budu volit !!!

Zobrazit celou diskusi