Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rom Suchý: Po Obamovi se dotýkal i Charlese!

Video se připravuje ...
Autor: map, jos, oj, bel - 
20. března 2010
13:02

VIDEO: V Polsku nakrmil zubry, v Maďarsku zasadil strom a v Praze mu potřásl rukou Rom Jaroslav Suchý, který již pohladil Obamu. Princ Charles zažil v Praze perný den!

Jaroslav Suchý to dokázal - Princ mu potřál rukou!

Jarosla Suchý to opět dokázal. Po americkém prezidentovi Obamovi se dostal do těsné blízkosti Prince Charlese a jeho ženy Camilly! Od rána prý věděl, že to dokáže a opravdu. Jeho velká chvíle přišla, když Charles s doprovodem vycházeli z kostela Cyrila a Metoděje na pražském Karlově náměstí. Video, které Suchý natočil, dobře dokumentuje nejen jeho snahu, ale také práci profesionálů z ochranky.

Charles a Camilla: Korunovační klenoty je zajímaly 5 minut

V sobotu v 13:30 dorazil dlouho očekávaný pár na Pražský hrad. Camilla a Charles minutku pózovali fotografům a vyměnili si zdvořilostní fráze s Klausovými. Další focení proběhlo v Habsburském salonu. Následující prohlídka korunovačních klenotů ve Vladislavském sále, které ukázala hostům paní Klausová, zabrala pouhých 5 minut. Paní Klausová také médiím poskytla krátký neformální rozhovor. Hosté jsou prý velmi milí a zajímají se o to, jak se Česká republika změnila po listopadu 1989.

Lehká strkanice

Během čekání na prince Charlese došlo Na Pražském hradě k lehké rozepři. Jeden z britských novinářů se chtěl dostat mimo vymezené území. Po zásahu pracovnice Hradu byl novinář poslán zpět do vymezeného prostoru. "Jestli bude dělat problémy, nechám ho vyrazit," komentoval situaci pracovník hradu Martin Erva.

VYFOŤTE PRINCE CHARLESE A POŠLETE JEHO FOTKU!
POVEDLO SE VÁM NAFOTIT ČI NAFILMOVAT PRINCE CHARLESE PŘI JEHO NÁVŠTĚVĚ V ČR? POŠLETE SVŮJ ÚLOVEK NA ONLINE@BLESK.CZ! NEJLEPŠÍ PŘÍSPĚVKY FINANČNĚ ODMĚNÍME.

Video  Princ Charles navštívil Prahu.  - abl
Video se připravuje ...

 

Co čeká prince v Praze?

Následník britského trůnu, princ Charles, už byl u nás čtyřikrát, poprvé ho však doprovází jeho druhá manželka Camilla. Vévodkyni z Cornwallu ale bolí záda od skříplého nervu, a tak bude možná muset i u nás omezit svůj program.

Charles s Camilou se během čtyřdenní návštěvy budou pohybovat hlavně v Praze, kde povečeří s prezidentem Václavem Klausem a jeho manželkou. V následujících dnech se ale setká i s exprezidentem Václavem Havlem a jeho ženou Dagmar. Jako patroni společně v úterý navštíví anglické gymnázium English College v Praze.

Princ Charles může ochutnat i tu nejlepší slivovici

Ekologický zemědělec Charles se navíc vypraví i na Uherskohradišťsko, aby si prohlédl ekovesnici Hostětín. Právě tady pro něj mají připravenu tu nejlepší slivovici. Camilla se ve svém »dámském« programu setká s malými baletkami v Praze a prohlédne si výcvik vodicích psů.

Návštěva následníka trůnu, který se ale možná nikdy trůnu nedočká, omezí dopravu v Praze. Uzavřeny budou kvůli bezpečnosti i některé památky. Samotného Charlese, který bude bydlet zřejmě v Lichtenštejnském paláci, pak má střežit Útvar pro ochranu ústavních činitelů.

Co přilákalo Charlese do Hoštětína?

- Obci se přezdívá zelená laboratoř Moravy

- Kořenová čistírna odpadních vod

- Centralní kotelna na biomasu

- Moštárna a bio mošť z jablek

- Energeticky pasivní dům

- Šetrné osvětlení. Po Milánu a Londýně byla obec třetí, ktrá využila sodíkové výbojky.

7 zajímavostí o princi Charlesovi (61)

1. Nejznámější čekatel na trůn, který se zřejmě nikdy nedočká. Jeho matka chce panovat do smrti, což při rodové dlouhověkosti znamená dlouhá desetiletí. Spekuluje se, že ho přeskočí syn William. Pokud se Charles stane králem po roce 2013, bude nejstarším korunovaným v britské historii.

2. Vypadá jako nudný suchar, proto svět šokoval jeho zveřejněný telefonní hovor, v němž Camille sděluje. „Chtěl bych být tvým tamponem.“

3. Má starosti se svým bujným mladším synem Harrym, který holduje divokým večírkům, kam se dokáže dostavit i v nacistické uniformě. Po jednom takovém průšvihu ho Charles poslal na návštěvu léčebny pro narkomany, aby pochopil, s čím si zahrává.

4. Na rozdíl od královny nedostává žádný plat, na své živobytí si musí vydělat. Jeho příjmy pochází z vévodství Cornwall, musí je ale získat pouze ze zisků a nájmů, nikoliv z prodeje.

5. Jako první člen královské rodiny se Charles vzdal privilegia neplatit daně a začal přispívat do státní pokladny.

6. Je vášnivým zahradníkem a biofarmářem, ale i malířem, na studiích hrál divadlo a vynikal v pólu.
Podporuje biofarmaření již od 80. let minulého století, tedy dávno před jeho masovým boomem.

7. Spolupracovníkům věnoval jízdní kola. Sám jezdí luxusním vozem Aston Martin, který pohání bioetanol. Sbírá modely aut.
*Jeho oblíbeným alkoholickým nápojem je aperitivní víno Madeira.

7 zajímavostí o vévodkyni Camille (62)

1. Charlese poprvé oslovila v mládí na zápase v pólu dnes již legendární větou: „Moje prababička byla milenkou vašeho pradědečka – co s tím uděláme?“

2. Traduje se, že princi dokonce pomohla vybrat vhodnou nevěstu a »královnu lidských srdcí« Dianu Spencer (†36).
*S Charlesem si vždycky rozuměla, udržovala s ním poměr i během jeho manželství. Královna dlouho nesouhlasila s jejich sňatkem a proti byli i Britové, kteří milovali Dianu. Nakonec si je získala svým humorem.

3. K šedesátinám dala Charlesovi 60 dárků: pár turistických bot, rybářský prut s princovým jménem či dva druhy růží pro Charlesovo venkovské panství v Highgrove v Gloucesterském hrabství...

4. Mohla by užívat titul princezna z Walesu stejně jako Diana. Má na něj díky sňatku právo, ale z taktických důvodů zvolila jeden z titulů svého manžela a je nazývána vévodkyní z Cornwallu.

5. S Charlesem mají mnoho společného: zajímá je ekologie, charita, architektura a ve volném čase rádi malují. Kromě toho se spolu rádi procházejí v dešti.