Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vlci na Aljašce zabili učitelku, která si šla zaběhat

Dvaatřicetileta Candice Bernerová zemřela po zvířecím útoku, to vyplývá z pitevní zprávy.
Dvaatřicetileta Candice Bernerová zemřela po zvířecím útoku, to vyplývá z pitevní zprávy.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
13. března 2010
08:10

Vlci zřejmě zabili učitelku z Aljašky, když si šla u odlehlé vesnice zaběhat do přírody. Policie k tomu došla podle výsledků pitvy a ohledání místa, kde byla dvaatřicetiletá Candice Bernerová nalezena. Informovala o tom dnes stanice BBC.

Jestliže se potvrdí, že viníci jsou vlci, pak je to první takový případ v USA za minulé půlstoletí.

Tělo bylo odvlečeno z cesty do křoví a kolem něj byly vlčí stopy. Pitva ukázala, že žena zemřela na zranění utrpěná při zvířecím útoku.Její tělo našli v pondělí večer lidé, kteří se jeli projet na skútrech. Bernerová byla naposledy viděna odpoledne ve škole v Chignik Lake, kde učila. Místo leží asi 760 kilometrů jižně od Anchorage a žije tam jenom stovka obyvatel.

Policista Audie Holloway řekl, že podle stop na ženu zaútočili dva tři vlci. Jiná masožravá zvířata prý v oblasti nežijí a místní vlci byli v posledních dnech agresivnější než obvykle.

Bernerová běhala dlouhé tratě a na Aljašku se odstěhovala loni v srpnu z Pensylvánie. Vesničany v minulých dnech znepokojili vlci slídící v okolí. Minulý týden proto chodily děti do školy jenom v doprovodu a kolem vsi hlídkovaly skútry s ozbrojenými posádkami.

Ilustrační foto Ilustrační foto | Jiří Černohorský

poool ( 14. března 2010 16:26 )

na divokou aljašskou zvěř. Já jezdím na kole, a občas se mně pokusí štvát i gaučový lenoch na procházce s paničkou v parku. Když hlasitě oddechujete, jste sám, běžite, jste pomalý(z psího pohledu) naplňujete hodně znaků unaveného kusu odděleného od stáda, který prostě smečka napadne a pokusí se strhnout. Pochybuju, že vlci tyhle vrozené reflexy neposlechnou, když degenerovaní městští psi ano.

aapricot89 ( 14. března 2010 15:16 )

ja jsem jeste nevidela zdivoceleho vlka

aapricot89 ( 14. března 2010 15:15 )

zdivoceli psi v USA a navic na Aljasce? Ver mi, na Aljasce preziva jenom ten nejsilnejsi a pes i kdyby byl zdivocely, nema v teto casti zeme zadnou sanci na preziti...

aapricot89 ( 14. března 2010 15:13 )

souhlasim, mohl to byt taky medved o kterych je znamo, ze svoji kosrist nesezerou okamzite, nejdrive ji nekam zatahnou a nechaji ji po urcitou dobu na miste... vlci mohli ucitit pach masa a krve a tak se zrejme nazrali....

vinnetouvi ( 13. března 2010 21:03 )

Jestliže je vyhlášen stav ohrožení, že jsou vlci zdivočelí a jsou rozestavěny hlídky, jen hlou.pá blondýna udělá to, co udělala, a za svůj osud si může jen ona sama.

Zobrazit celou diskusi