Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Při narození byl velký jako dlaň

Autor: INT, vk - 
6. března 2010
05:00

Tohle je nejmenší chlapeček na celém světě, který přežil. Narodil se loni v červnu v německé nemocnici a lékaři mu nedávali velké naděje. Vážil 275 gramů, měřil pouhých 27 centimetrů a celý se vešel do dlaně!

Malý bojovník se však nevzdal, po půl roce už měl přes 3,7 kilogramu, s maminkou konečně opustil nemocnici a stal se nejlehčím novorozeným chlapcem světa...

Jeho kůže byla při narození jemná jako pergamen. Narodil se císařským řezem ve 25. týdnu těhotenství, tedy téměř 15 týdnů před termínem. Jeho první cesta nevedla do matčiny náruče, ale byl ihned napojen na hadičky a uložen do inkubátoru. Tam strávil první půlrok svého života. A ukázalo se, že je to obrovský bojovník. Nyní o něm lékaři mluví jako o medicínském zázraku. „Podle všech dostupných materiálů je nejlehčím novorozeným chlapcem světa, který přežil,“ sdělil mluvčí nemocnice v Göttingenu Stefan Weller.

Nejmenší chlapeček světa Nejmenší chlapeček světa | EPA

Německá klinika zveřejnila zprávu až nyní, kdy si lékaři mohli být jisti, že dítě je dost silné pro život. Nyní už má normální váhu novorozence a rodiče si svůj malý zázrak mohli odvézt domů. Dosavadní názor lékařů byl, že tak malé děti, jejichž porodní váha je nižší než 350 gramů, mají minimální šance na přežití.

 

I tihle si vybojovali život

Američanka Rumaisa – 244 g
Američanka Oliviyanna Harbin-Page – 259 g
Američanka Amillia Taylor – 284 g
ČR: jedním z nejméně vážících dětí byl např. Dominik Javůrek – 510 g

mausi ( 6. března 2010 11:03 )

jedno takovehle mimi zachrani a jsou toho plne noviny a dalsich sto presne takhle velkych klidne zabiji pri potratu. jsou to pokrytci.

snehule68 ( 6. března 2010 07:40 )

před 3lety se nám narodila holčička na 24týdnu,vážila 580g,dnes je to malý ďáblík a naše největší štěstí!!!Nikdy nemůžem dost poděkovat lékařům Hradecké kliniky,kteří malé zachránili život.Je to opravdový zázrak a vše,s čím si bohužel musíte projít,vám mrňousek milionkrát vrátí.Poslední dobou je takových dětí čím dál víc a tak všem,kteří právě tohle,velmi náročné období prožívají,přeji hodně sil a mrňouskům hodně štěstí.

Zobrazit celou diskusi