Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brigádník: Zkažené maso jsme marinovali!

Autor: Nový Čas - 
26. února 2010
09:48

Slovenskem otřásl skandál prodeje zkaženého masa v supermarketech. Nyní se ozval čtenář, který v jednom z obchodů pracoval, a popisuje opravdu nechutné praktiky, jak ze zkaženého masa dělali 'čerstvé'.

Kontrola odhalila, že v jedné slovenské prodejně obchodního řetězce Billa mají grilovat zkažená kuřata. Novému Času se ozval čtenář , který má s podobnými praktikami také zkušenost. V létě zde byl zaměstnán jako brigádník v jedné prodejně v Liptově, kde musel podle vlastních slov z pokaženého masa vyrábět marinované lahůdky.

Co s prošlým masem

Čtenář Nového Času chce lidi varovat, aby si na zkažené masové výrobky dávali pozor hlavně v teplejším počasí. On totiž minulý rok v létě brigádně pracoval v obchodě, kde měli masové výrobky po záruční lhůtě dále zpracovávat, přesouvali je do oddělení lahůdek.

"Když jsem ráno přišel do obchodu, už bylo maso nakrájené. Evidentně bylo staré a hrálo všemi barvami. Maso jsem dal do marinády, která všechno překryje, pak na tácky a následně šlo do prodeje. Když ho bylo hodně, uložili jsme ho do ledničky a prodávali další dva nebo tři dny. Podobně to bylo i se slaninou. Mimo mě toto dělali i interní zaměstnanci a ti taktéž museli vědět, že je maso zkažené. Byl to hnus," říká čtenář Nového Času.

Náhodné kontroly v obchodních řetězcích vykonala nedávno i Stání veterinární a potravinářská správa SR. "Setkali jsme se s různými nedostatky. Budou z toho pokuty," řekl včera Ján Pliešovský, ústřední ředitel Státní veterinární a potravinářské správy SR. Nedostatky zjistili v devíti řetězcích, přitom nejzávěžnějšího přestupku se podle potravinové inspekce dopustili v jednom z ochodů Billa, kde měli grilovat kuřata po záruce.

Billa: Je to útok proti nám

Billa však toto obvinění popírá. Informace se nezakládají na pravdě. Podle Billy neexistuje žádný oficiální záznam kontroly, který by informaci o grilování kuřat po záruce potvrzoval O více informací týkajících se vykonaných kontrol požádal Nový Čas Státní veterinární a potravinářskou správu SR. Odmítli je však poskytnou. Stejně jako se odmítli vyjádřit k tomu, že jejich výsledky Billa považuje za klamavé a závadné.

Výzva čtenářům - Máte podobně strašné zkušenosti se zbožím ze supermaketů?
Zažili jste něco podobného ve vašem supermarketu? Nakoupili jste zkažené potraviny, které se tvářily jako čerstvé? Jak se k vám chovali v obchodě při reklamaci zboží? Podělte se o své zkušenosti s ostatními čtenáři! Pište na adresu online@blesk.cz!

1280 ( 2. března 2010 19:08 )

takže kde bych začal dělám řezníka v biile neřeknu kde vůči tomu že práci potřebuju a nerad bych o ní přišel.Je pravda že kladou na nás tak vysoké nároky ,že člověku nic jiného nezbejvá.Stare maso určitě nemarinuju ani dále neprodávám ,ale minimalně čestvé maso jednou přebalím.Musíme to dělat teda do včerejška sme museli .Je to hrozný na psychiku zaměstnanců a vedení nemá vůbec žádné chování. Věčným vyhrožováním "máte velkej odpis hold nebudete mít premie" co máme dělat jejich přístup a tlak na lidi je katastrofální.Každý den má každý zaměstnanec strach kdo přijde ,komu co se nebude líbit je to fakt hrozný,kdyby byla práce tady na sokolovsko jinde pro mě jako řezníka za stejný peníze ,tak neváhám a jdu. Než dělat špínu pro Billu.Ale jsem člověk takže já spoustu vyhodim ale taky spoustu porušuju ale to je na příkaz vedení !!

emmoke ( 1. března 2010 14:12 )

Dobrý den, mohla byste se prosim ozvat do redakce na email online@blesk.cz Radi bychom ziskali podrobnejsi informace o praktikach, ktere popisujete ve svem prispevku. Dekujeme, redakce Blesk.cz

bettty ( 28. února 2010 15:39 )

se takto pozáručně zpracovává,ale s osobní zkušenosti vím,že i třeba máslo,pracuji v mlékárenském průmyslu, tam pokud ve skladech dojde záruka na výrobky okamžitě se všechno vyškrabává do pytlů a vmíchá se normálně do čerstvé dávky s máslem něbo jiného produktu které se u nás dělá,a věřte mi,že to co se tam všechno dostane za svinstvo-to je fakt lahudka-plísen,máslo je různě zbarvené,a pěkně zkysané....,je to hnusný!a přesně jak tady někdo už napsal,když má přijít nějaká kontrola nebo veterina,tak bud se do té doby všechno staré máslo zpracuje a nebo se omotá páskou-jako že to není k použití a jakmile kontrola odejde tak se páska sundá a jede se dál,prostě šidí se všude.....

sova13 ( 28. února 2010 12:31 )

Ty fakt potřebuješ upozornění lidí, abys nekupovala zkažené maso?

zirafa ( 27. února 2010 23:23 )

snad jsi ho nevyhodila, báro, mělas ho dát do marinády, to bys koukala, jaká by to byla bašta!

Zobrazit celou diskusi