Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Saúdská Arábie: 90 ran bičem pro nezletilou dívku!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, šim - 
24. ledna 2010
22:21

Dva měsíce vězení a 90 ran bičem. Takový je trest, který v Saúdské Arábii vynesl soud pro údajně nezletilou dívku za incident, který měla se svou učitelkou kvůli mobilnímu telefonu.

Podle listu Al-Vatan je odsouzené "kolem dvaceti", mezinárodní organizace na ochranu lidských práv Amnesty International ale podle agentury AP tvrdí, že dívce je teprve třináct.

Amnesty International zároveň v prohlášení vydaném v pátek v Londýně vyzvala saúdskoarabského krále Abdalláha k "okamžité intervenci s cílem zajistit, že trest bičování bude zrušen".

"Musí také (Abdalláh) přijmout kroky k reformě saúdskoarabského zákonodárství a procesního trestního práva, aby bylo zakázáno používání krutých, nehumánních a potupných trestů, zejména bičování dětí," řekl agentuře AP prozatímní generální tajemník AI Claudio Cordone.

Rozsudek byl dívce přečten a ona se proti němu údajně neodvolala. Trest má být vykonán do dvou dnů. Ušetřit bičování by ale mohla děvče milost udělená králem Abdalláhem.

Podrobnosti o incidentu nejsou známy. Zveřejněno bylo pouze to, že dívka byla přistižena ve škole s mobilním telefonem, což je zakázáno. Učitelku údajně napadla, není ale známo jak, ani zda jí způsobila nějaké zranění. Učitelka dívce odmítla odpustit, napsal list Al-Vatan.

eptisam ( 25. ledna 2010 13:23 )

jste pěkně krutí,aby se to neobrátilo proti vám.

c3rb3r0s ( 25. ledna 2010 11:34 )

Nemá rušit při vyučování. Zavedl bych stejný trest i na našich školách.

ylatouf ( 25. ledna 2010 11:18 )

se tady v Evropě konečně rozšíří islám, tak se máme na co těšit.Minarety už jsou tady, smraďoši taky, jen je jim zatím trochu zima.

Zobrazit celou diskusi