Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Británie: 'Noční lovec' starých žen zatčen!

Britská policie, ilustrační foto
 (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, pes - 
16. listopadu 2009
15:22

Londýnská policie v neděli dopadla předpokládaného pachatele víc než stovky především sexuálně motivovaných útoků, jejichž obětí byly hlavně staré ženy.

Muž přezdívaný "noční lovec" řádil v jižní části Londýna a v přilehlé oblasti přinejmenším sedmnáct let. Jeho nejstarší oběti bylo 93 let. Prozatím byl obviněn z pěti znásilnění, šesti jiných sexuálních útoků a jedenácti vloupání, oznámil v pondělí Scotland Yard.

Zatčený se jmenuje Delroy Grant a je mu 52 let. Policie soudí, že na jeho vrub padá 108 převážně sexuálně motivovaných útoků zaznamenaných v dané oblasti počínaje rokem 1992. Velkou většinu obětí tvořily staré ženy, ale napadl i několik mužů. Jednu ženu, které tehdy bylo 88 let, znásilnil dvakrát.

Při svých akcích prý měl často na obličeji masku. V bytech, kam se v noci chystal proniknout, odpojoval telefon a elektřinu. V noci pak probouzel své oběti elektrickou svítilnou a trávil s nimi až čtyři hodiny.

Šlo o jednoho z nejhledanějších zločinců v Británii. S cílem ho dopadnout vytvořila londýnská policie speciální brigádu. Za informace, které by mohly vést k jeho dopadení, byla vypsána odměna v přepočtu asi 1,3 milionu korun. Před třemi lety umožnil rozbor DNA a některé další zanechané stopy zúžit pátrání na někoho, kdo pochází z Návětrných ostrovů v karibské oblasti. Agentury ani rozhlasová stanice BBC však o něm - s výjimkou místa bydliště, londýnského obvodu Brockley - neuvádějí žádné podrobnosti.

Policie sdělila, že tento typ zločince - gerontofil, tedy někdo, kdo se snaží dosáhnout sexuálního ukojení se starými lidmi - je nanejvýš vzácný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi