Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Po 25 letech znovu hledají vraha chlapce (†4)

Před 25 lety někdo brutálně zabil čtyřletého Grégoryho Villemina.
Před 25 lety někdo brutálně zabil čtyřletého Grégoryho Villemina.  (Autor: Reuters)
Autor: INT, vk - 
26. října 2009
05:09

Od doby, kdy někdo brutálně zabil čtyřletého Grégoryho Villemina, uplynulo už 25 let. V roce 1984 se chlapeček ztratil rodičům. Našli ho ještě ten den, jeho mrtvé tělíčko leželo v řece. Měl svázané ruce i nohy.

Případ, který otřásl celou Francií, policie nikdy nevyřešila. Nyní však získala nové důkazy DNA.

„Pomstil jsem se, zabil jsem dítě,“ zněl anonymní telefonát, který krátce po Grégoryho smrti dostal jeho dědeček. „Ani tvoje peníze ti nemůžou vrátit tvého syna. Tady je má pomsta. Ubohý hlupáku,“ stálo v dalším vzkazu, který rodině přišel. Díky nově analyzovaným vzorkům, které vyšetřovatelé sejmuli z jednoho z těchto anonymních dopisů, se však po 25 letech znovu obnovilo vyšetřování.„Objevili jsme dvě skupiny DNA na důkazu, který byl spolu s ostatními uložený v zapečetěné schránce. Ženské DNA pod známkou jednoho z výhružných dopisů a druhé mužské na stejném dopise,“ sdělil státní žalobce. Moderní technologie tak dávají rodičům chlapce, Christine a Jeanu-Mariemu, naději, že konečně rozluští záhadnou smrt svého dítěte.

Měsíc po vraždě byl z Grégoryho smrti obviněn Bernard Laroche, bratranec jeho otce. Obvinění bylo nakonec stáhnuto, i přesto, že rodiče chlapce jsou i nadále přesvědčení o jeho vině. Mezi dalšími obviněnými figurovala i Grégoryho matka Christine, kterou policie zatkla.

Teprve po osmi letech ji soud definitivně očistil a rodina dostala odškodnění za justiční omyl. Nově objevené vzorky DNA nepatří ani jednomu z manželů. Dvojice nyní žije se dvěma dětmi v domku nedaleko Paříže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi