Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

První sebevražda kvůli kyberšikaně na Facebooku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, han - 
23. září 2009
05:15

Britka Holly (†15) si založila profil na internetové sociální stránce Facebook. Dívka byla osamělá a netoužila po ničem jiném než si najít přátele.

Podle její kamarádky měla velmi nízké sebevědomí. „Bylo to děvče s největším úsměvem na světě, ale bohužel ji šikanovaly dívky z katolické školy,“ říká přítelkyně Chloe Davis (16). A Holly už to nemohla vydržet. Spáchala sebevraždu skokem z mostu...

Místo nových kamarádů se Holly dočkala na svých stránkách pouze nadávek a šikany. Mnoho spolužaček ji totiž na síti očernilo. Nechávaly tam hanlivé komentáře, které si mohl každý přečíst.

Kvůli psychickému teroru změnila dokonce školu, ale ani to nepomohlo. „Spolužačky, které ji nenáviděly, navedly ostatní dívky, ať jí také ubližují, a šikana se stupňovala,“ dodává Chloe.

Jednalo se o takzvanou kyberšikanu, při které je oběť terorizována skrze internet a internetové komunikační portály. Jednoho dne Holly nátlak nevydržela a skočila z devět metrů vysokého mostu. Přímo do náruče smrti.


Co je Facebook
V současnosti nejrozšířenější sociální internetová stránka, na které si uživatelé vytvářejí profily, chatují s kamarády a ukazují své fotografie. Zároveň tak dávají všanc celému světu zjistit o sobě cokoliv, včetně sexuální orientace. Stránku Facebook používá aktivně přes 300 milionů uživatelů po celém světě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

apple ( 23. září 2009 10:53 )

má u nás v práci každý,osobně ho pořízený nemám,přijde mi,že si tam lidi píšou úplné kraviny.

derek ( 23. září 2009 09:32 )

bojkot těch umrti přibude

pup70 ( 23. září 2009 07:50 )

V katolické škole a šikana ? Ach ti svatí

Zobrazit celou diskusi