Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

40 hodin ve vodě mezi žraloky!

Autor: INT, so - 
8. září 2009
22:53

Záchranářské a rybářské lodi už našly i poslední pohřešovanou pasažérku z trajektu, který se v neděli potopil u jižních Filipín. Příběh této ženy šokoval celý svět.

Lita Casumlun (39) utrpěla několik zranění, ale stihla se chytit záchranné vesty a vydržela ve vlnách 40 hodin. Litu objevila 13 kilometrů od místa, kde se trajekt potopil, filipínská pobřežní stráž. Podle jejího velitele Perfecta Edena ženu nakonec z mořských vod, kde je mnoho žraloků, vyzvedl armádní vrtulník. Byla dopravena do nemocnice.


„Bude v pořádku. Je jen podchlazená,“ řekl Eden. Ženu prý ve vlnách objevili hlavně kvůli tomu, že se držela reflexní záchranné vesty. „Pořád jsem se modlila a myslela na rodinu,“ řekla záchranářům Lita, které se v nastalých zmatcích a panice nepodařilo protlačit na záchranný člun.

Z téměř tisícovky cestujících a posádky ztroskotání lodi nepřežilo devět lidí. Trajekt Superferry 9 se potopil v neděli ráno asi 11 kilometrů od poloostrova Zamboanga, z jehož přístavu General Santos vyplul. Příčina potopení plavidla zatím není zcela jasná. Nicméně podle předchozích zpráv byla možná v trupu lodi díra, následně se plavidlo začalo naklánět...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi