Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Policie: Děti unesené Jaycee (29) vypadaly jako zombie

Autor: INT, so, šim - 
30. srpna 2009
18:18

"Vypadaly jako zombie a hýbaly se jako roboti," řekla o dvou dcerách (11 a 15) unesené Jaycee (29) a jejího únosce Garridy jedna z vyšetřovatelek otřesného případu.

"Ty holčičky se chovaly jako zmanipulované. Poté, co byla odhalena totožnost jejich matky, před 18 lety unesené, vězněné a znásilňované Jaycee, byly velice zmatené. Na svého otce totiž pohlížely jako na boha," řekla v neděli vyšetřovatelka Ally Jacobs.

Dívky, které Phillip Garrido pojmenoval Angel (Anděl) a Starlight (Světlo hvězd), podle vyšetřovatelky odpovídaly jako by doma nacvičenými frázemi.

Garrido Jaycee unesl údajně proto, že jeho žena Nancy nemohla mít děti. Chtěli mít úplnou rodinu. "Když Jaycee po znásilnění Garridou otěhotněla, Nancy se na ni upnula jako na jedinou možnost, jak mít další děti," řekl k případu nejmenovaný zdroj.

Monstrum Garrido: Zničilo ho LSD
„Byl to dobře vychovaný a skvělý kluk. Vše ale změnila jeho nehoda na motocyklu, po které začal brát drogy, hlavně LSD. Od té doby slyší v hlavě hlasy od Boha, kterými se prý řídí,“ tak mluví o svém synu Phillipovi (58), jeho otec Manuel (88).

„Byl chytrý, měl velmi šikovné ruce, dobře hrál na kytaru a nikdy se neflákal po hospodách, jak to dělali jako vrstevníci,“ pokračuje Manuel. Podle něj jeho syn nemůže být zodpovědný za své zločiny, protože mu LSD úplně sežralo mozek. „Kvůli té dívce, která toho tolik otřesného prožila, ale cítím velkou lítost,“ uvedl Manuel pro deník The Daily Mail. O tom, jaký je Garrido podivín, svědčí i fakt, že si manželku našel ve vězení, kde seděl za prodej drog. Nancy tam chodila navštěvovat svého strýce a přitom se zamilovala do Phillipa.

Děti, které prošly peklem: Podobné osudy jako měla Jaycee>>

Jaycee (29): Svého únosce milovala jako manžela>>

Phillip Garrido a jeho žena Nancy (55) už stanuli před soudem. Budou čelit obvinění z 29 bodů obžaloby, včetně únosu ze sexuálních důvodů, násilných sexuálních činů na dítěti a znásilnění. Manželský pár svou vinu nepřiznal. Pokud budou usvědčeni, hrozí jim doživotí.

Garrido s unesenou dívkou zplodil dvě dcery. První se narodila, když bylo Jaycee teprve 14 let. Se svými dcerami, kterým je nyní 11 a 15 let, strávila v zajetí většinu života. Únosci je nikdy nepustili do školy ani k lékaři. Podle vyšetřovatelů se obě dívky chovají jako zombie: nemají ponětí o světě, téměř nemluví a chodí bez zájmu pořád dokola.

Jaycee (29): 18 let mě věznil, znásilňoval a mám s ním 2 děti>>

Úřady mezitím zprostředkovaly setkání Jaycee s její matkou. „Maminko, já mám dvě děti,“ byla první slova, která dívka své matce po 18 letech odloučení řekla.

drobek ( 31. srpna 2009 09:24 )

tatínek je pako a taky tak vypadá,tykev asi bude proti němu inženýr

vinnetouvi ( 30. srpna 2009 20:00 )

Deti vypadají jako Zombie. A jakpak vypadá "tatínek"? Divím se, ze se reportér diví.

Zobrazit celou diskusi