Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hillary Clinton se naštvala, když se ptali na názor jejího muže

Hillary Clinton
Hillary Clinton  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, brum - 
11. srpna 2009
11:57

Až nediplomatické podráždění dala najevo šéfka americké diplomacie Hillary Clinton, když se při besedě s konžskými studenty dočkala otázky, co si o jistém problému myslí její manžel, bývalý prezident Spojených států a stále populární Bill Clinton.

"Vy chcete, abych vám řekla, co si myslí můj manžel?" nezdržela se šokovaná ministryně, když si ve sluchátkách poslechla otázku. A vzápětí se na tazatele obořila: "Můj manžel není ministrem zahraničí, tím jsem já! (...) Pokud chcete znát můj názor, pak vám ho řeknu. Ale nehodlám být mluvčím svého muže." Moderátor vzápětí debatu rychle posunul kupředu.

Clintonové, která je nyní na turné po sedmi afrických zemích, se student univerzity v Kinshase údajně tázal, co si Bill Clinton myslí o velkých čínských investicích do africké ekonomiky. Vysokoškolák se podle agentury AP po diskusi ministryni omlouval, že chtěl ve skutečnosti znát názor současného amerického prezidenta Baracka Obamy. Paní Clinton ho ujistila, že se tím nemusí trápit, prohlásil o incidentu jeden z asistentů ministryně.

Podle AP není jasné, zda faux pas způsobil zvídavý student hovořící francouzsky, nebo zda trapas nemá na svědomí tlumočník do angličtiny.

Podle zlých jazyků se Hillary může cítit být ve stínu svého úspěšnějšího soupeře z prezidentských voleb - Barack Obama aktivně osobně působí na světové politické scéně a mnoho dlouhodobých zahraničněpolitických problémů svěřuje do péče konkrétních emisarů a nikoli šéfce diplomacie. Navíc opět začíná vycházet hvězda Billa Clintona - tak zněly některé komentáře provázející roli exprezidenta při nedávném osvobození dvou amerických žurnalistek ze severokorejského vězení.

spacir ( 11. srpna 2009 20:07 )

Po velmi, velmi dlouhe dobe se nasel redaktor, ktery jmeno ministerky zahranici USA napsal korektne jako Clinton a ne Clintonova. Slava!

inteligentka ( 11. srpna 2009 14:07 )

Momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší lidi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý! Jak se zúčastnit? Přejděte na tuto adresu: http://www.getiq.cz/ a zde najdete IQ test. Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá do soutěže! Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí!

Zobrazit celou diskusi