Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragický pád dvojčat z Nitry: V bytě smrti se bojí žít!

Autor: cas.sk, brum - 
5. srpna 2009
11:45

Na okamžiky hrůzy nemohou rodiče z Nitry zapomenout. V paneláku na sídlišti Klokočina jejich dvojčata Deanka (2) a Damiánek († 2) letos v červnu vytlačila síťku proti hmyzu a vypadla z okna. Na co po téměř dvou měsících přišla policie?

Chlapeček pád nepřežil a děvčátko se z těžkých zranění zotavovalo v bratislavské nemocnici. Od nešťastného 14. června v bytě smrti nikdo nebydlí.

V době tragédie byli v bytě spolu s dvojčaty jejich otec Leonard a bratr Dárius (6), který si s nimi dokonce hrál v jednom pokoji. Ani jeden z nich však nedokázal hroznému neštěstí zabránit. Od tragického pádu v bytě v 5. poschodí nikdo nebydlí, nikdo tam nepřespává a jen občasné návštěvy otce Leonarda svědčí o tom, že ho zlomení rodiče ještě neprodali. „Otec dvojčat sem sporadicky chodí, ale určitě tam nikdo nebydlí," potvrdili slovenskému deníku Nový Čas sousedé.

Policie tragédii stále vyšetřuje. Bratra dvojčat Dária, který měl údajně otevřít okno, nakonec vůbec nevyslechla. Po konzultaci s psychologem od toho policisté upustili. „V případu nadále probíhá vyšetřování. Čeká se na znalecké posudky z oblasti zdravotnictví. Až po jejich vypracování vyšetřovatel v dané věci rozhodne," uvedla nitranská krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Podle informací Nového Času by však mělo být trestní stíhání ve věci zastaveno. Malou Deanku před několika týdny propustili z nemocnice na Kramároch. „Její zdravotní stav si však vyžaduje další rehabilitaci," řekl ředitel dětské fakultní nemocnice Daniel Žitňan. Deanka má stále problémy s nožičkami, které si zranila při pádu.

akka ( 6. srpna 2009 22:45 )

ploutev, je to neštěstí, rodiče trpí a je to pro ně strašně těžké a bolestivé,neudělal to syn ani otec schválně, je to neštěstí, ale stalo se. A jako každou matku i mě smrt cizího dítěte nenechává chladnou. Budou s tím muset žít celý žívot, už tak hrozný ..nepředstavitelný trest, tak se uklidni ty dokonalá!!!!!!

nitra ( 6. srpna 2009 13:10 )

Dosť zaujímavý článok, potom neviem, kto tam stále perie, okná umýval a bol na balkóne....

kisial ( 6. srpna 2009 11:56 )

Prosim vas, a jak by v byte vetrali? Deti se maji naucit beznemu chodu domactnosti a i tomu, ze jsou jeji soucasti! Nebo si snad myslite, ze rodice jsou sluhy svych deti? NELZE nikdy garantovat, ze se diteti nic nestane. P.S. Pro rejpaly - mam 2.5 letou dceru a prestoze jsem ji doslova za ***i, obcas me obleva hruza, co by se ji mohlo stat, kdyby ten svuj nejaky pohyb nevybalancovala...

adam2008 ( 5. srpna 2009 22:38 )

už súdiť a odsudzovať rodičov.Každému z nás sa môže v priebehu niekoľkých sekúnd zmeniť život a nič s tým neurobíme.Viem o čom hovorím.Myslíte,že tomu otcovi to zmierni tú strašnú bolesť zo straty tak krásneho synčeka,ak by ho aj odsúdili za to?Nič nie je horšie na tomto svete,ak rodičia prežijú svoje vlastné deti.Nechajme súdiť iných.

myshka ( 5. srpna 2009 19:01 )

z vlastní zkušenosti (mám 3,5let starou dcerku) vím, že stačí vteřina a je průšvih. Nespouštím jí z očí, je to drak a když jsme samy doma, tak jí (nesmějte se) beru sebou i na záchod. Bydlíme v domě a střešní okna otvírám jen tam, kde na ně nemůže vylézt ani ze židle a i tak ji nahoru nepouštím samotnou. Nevidím to tak ortodoxně, chlapi postrádají "mateřskej instinkt" a i my matky někdy vše neuhlídáme. Ať to bylo jak bylo, tak pro toho tátu je smrt toho malého největším trestem...

Zobrazit celou diskusi