Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Nicolas Sarkozy je kvůli nevolnosti v nemocnici!

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, šim - 
26. července 2009
19:45

AKTUALIZOVÁNO: Francouzský prezident Nicolas Sarkozy byl v neděli hospitalizován kvůli nevolnosti, kterou pocítil při joggingu u Paříže. Podle výsledků okamžitého vyšetření se jednalo o šlo o chvilkovou slabost zaviněnou fyzickým přetížením organismu.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na prezidentský Elysejský palác.

Prezident byl do nemocnice odvezen v ranních hodinách a okamžitě podstoupil sérii vyšetření. Sarkozyho se ujal jeho osobní lékař, postihla neurovegetativní dystonie způsobená podrážděním takzvaného bloudivého nervu. Následkem toho nastává zpomalení srdečního rytmu, které může vyvolat závratě a může vést až k bezvědomí.

V neděli večer prezidentská kancelář oznámila, že Sarkozy bude v nemocnici do pondělního rána. "Prezident je zcela při vědomí. Jeho nemoc netrvala dlouho," ujistil tajemník Elysejského paláce Claude Guéant.

"Prezident dnes pocítil při sportování nevolnost a jeho osobní lékař ho okamžitě převzal do péče. Nyní prezident absolvuje celkovou zdravotní prohlídku," uvádí se ve stručném prohlášení prezidentské kanceláře.

Televizní stanice LCI informovala, že prezident pocítil slabost při kondičním běhu v parku své rezidence Lanterne ve Versailles u Paříže. Po první prohlídce osobním lékařem byl prezident převezen vrtulníkem "na pozorování" zřejmě do pařížské vojenské nemocnice Val-de-Grace.

Sarkozy je naruživým sportovcem. Každé ráno běhá, často také jezdí na kole. Svou pravidelnou ranní dávku sportu si neodpouští ani při návštěvách v zahraničí.

gogo ( 26. července 2009 16:39 )

ze sebe samého špatně ?

Zobrazit celou diskusi