Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havárie letadla: Přežil jediný člověk - dítě (5)

Autor: ČTK, jos - 
30. června 2009
12:07

Jemenské letadlo se 153 lidmi na palubě se zřítilo u souostroví Komory v Indickém oceánu. Šance, že by někdo přežil, byly nulové. Když v tom přišla neuvěřitelná zpráva: Podařilo se zachránit jediného člověka - dítě (5).

"Na místě se podařilo zachránit batole", uvedla místní imigrační úřednice Rachida Abdulláh. Podle posledních informací se údajně jedná o pětileté dítě.

"Zatím neznáme národnost, ani pohlaví zachráněné osoby", řekl agentuře Reuters po telefonu Muhammad Sumajrí, zástupce jemenské letecké společnosti.

Stroj se podle pařížských zdrojů zřítil do moře několik kilometrů od pobřeží Komorských ostrovů, když se chystal na přistání. Podle internetových stránek letiště letadlem cestovali lidé, kteří startovali z letiště Roissy v pondělí po deváté hodině ráno letadlem A330-200 a letěli přes Marseille do jemenského hlavního města Saná. Tam přestoupili na Airbus 310 a pokračovali do Moroni na Komorských ostrovech.

Mapa tradédie Mapa tradédie | Blesk.cz

Zástupce OSN na letišti v Moroni uvedl, že kontrolní věž dostala zprávu, že letadlo jde na přistání, ale potom s ním ztratila kontakt.

"Počasí bylo drsné - silný vítr a rozbouřené moře. Rychlost větru naměřená na letišti byla 61 kilometrů za hodinu. Roli při nehodě mohly sehrát i další faktory," dodal Sumajrí.

Nejdřív našli trosky, pak dítě

Záchranným týmům se i ve špatném počasí podařilo najít trosky letadla. "Pátrací letouny objevily trosky. Zatím nemáme žádné zprávy o cestujících,“ informoval Kassim. Krátce poté Jemenci oznámili, že vylovili i několik těl. Po jedenácté hodině pak přišla neuvěřitelnázpráva: Jeden člověk přežil a je to dítě.

ondatra ( 1. července 2009 12:52 )

Pak to letadlo tak tvrdě dopadá.

ondatra ( 1. července 2009 12:50 )

Dobrá reklama.

borzitta ( 1. července 2009 09:53 )

Az na to ze to batola malo 14 rokov....

moly7 ( 30. června 2009 12:35 )

no to mas mozna pravdu, ale v letadle jsme v pasti a napospas pilota z auta muzes vzdycky nejak uniknout pokud to neni vazne.

moly7 ( 30. června 2009 12:31 )

dost by mi zajimalo jakym zazrakem prezilo to male batole,podruhe se narodilo.to ja uz se bojim bojim.

Zobrazit celou diskusi