Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Čtvrtina jihoafrických mužů: Znásilnil jsem. A ne jednou!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: Famous, oj - 
20. června 2009
07:29

Ženy v Jihoafrické republice žijí v každodenní hrůze, že budou znásilněny. Přinuceny k sexu jsou jich tam miliony každý rok. A potvrzují to i hrozivé výpovědi jihoafrických mužů.

Celá čtvrtina z nich totiž přiznala, že příslušnice opačného pohlaví znásilnila a mnozí ne jednou. Hrozivá studie jihoafrické Rady pro lékařský výzkum odkrývá hluboké kořeny kultury sexuálního násilí.

Jihoafrická republika patří k zemím s nejvyšší mírou znásilnění na celém světě. Jen mizivé procento násilného sexu je tam oznámeno a ještě méně případů pak řešeno policií a soudy. Profesorka Rachel Jewkesová, která nejnovější průzkum mezi jihoafrickými muži prováděla, pak potvrdila smutnou statistiku slovy: „Máme v Jihoafrické republice velmi, velmi vysokou míru znásilnění. Myslím, že je to kvůli představám o maskulinitě založeným na pohlavní hierarchii a sexualitě jako nároku mužů. Je to zakořeněno v africkém ideálu mužství.“

Z výpovědi 1 738 mužů uvedlo 28 procent, že znásilnilo dívku či ženu a tři procenta uvedla, že znásilnila muže či chlapce. Polovina z násilníků přitom uvedla, že se tohoto činu dopustila více než jednou a 73 procent z násilníků se dopustilo trestuhodného chování před dosažením dvaceti let věku.

Studie také prokázala, že muži páchající násilí na ženách jsou dvakrát častěji HIV pozitivní než ti, kteří násilí odmítají.

Každý desátý muž pak uvedl, že byl přinucen silou k pohlavnímu styku s jiným mužem. A protože v zemi je homosexualita velkým tabu, tohle znásilnění si drtivá většina obětí nechává pro sebe a nikdy nevyhledá pomoc policie.

francjosef ( 20. června 2009 15:50 )

A nechtel by jsi to ještě vidět uchyláku?

mandat ( 20. června 2009 15:41 )

Je jeste otazkou,zda pro Africana znasilneni je znasilneni !!!!! Oni jsou jak zviratka, mam potrebu,tak si neco chytim !!!!!! Proc je v Africe takove procento nakazenych AIDS ??? Kazdy spi s kazdym !!!!!Moralka neni.Statistika je urcite jina,mozna je 98% nasilniku a 2% ma problem s potenci !!!!! Nic proti Africanum nemam !!!!!! Ziji mezi nima vic jak 25 let !!!!

jaaaa ( 20. června 2009 14:09 )

http://www.mustwatch.cz/film/podraz-jmenem-obama-deception/

hani ( 20. června 2009 14:00 )

Proc nikdy takoveho ne rikaji? Zeny taky umi znasilnovat. Musi mit psychotropnu latku. A nejake pohosteni - cukroviny, caj, vino. Absolutne nevynne. Tam muze byt geny viagry, divokeho sexu simpanze, nebo proste anestezie - udela slusnym. Muzete to koupit u pani Paroubkove - stejnym znasilnila Paroubaka. Myslel ze proste pobavit se. Ne, ona chtela stat manzelkou. Paroubak to ne otpira. Rozumi ze jeji znasilnili. Udelaly z nej pitomce z sex-mozkem. Hraji v lzyve divadlo na pryjmeni velka laska z prostitutkou. Nic vic. V Cesku pro to moc malo mluvi. Kdo ne vi ze zen, devcat znasilnuji? Zajimavise kdy to stane se spravnym muzem - zafotit. A vymahaj co chces. Zeptajte co pani P delala v Recku? Jak vydelavala? Kde bere psychotropne latky? Z nemocnice Bohunice! Hledajte tam dok. Robeka, 7 patro, chirurgie - ma co chcete.

kakamilek ( 20. června 2009 12:56 )

To je celé?Tohleto je maximum tvého mozečku?Pane jo...

Zobrazit celou diskusi