Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

V Londýně byl ubodán další teenager

nůž
nůž  (Autor: Foto Blesk - Miroslav Homola)
Autor: ČTK, šim - 
23. května 2009
19:46

V Londýně byl v sobotu zavražděn nožem další teenager, který se tak stal nejnovější obětí vlny násilných smrtí v britské metropoli.

Pátrání po pachatelích vražd ubodáním se stalo prioritou v tažení britské policie proti bodným zbraním v rukou mládeže.

Policisté na rutinní obhlídce objevili oběť, jejíž věk odhadují na 16 až 17 let, na ulici ve východolondýnské čtvrti Hackney krátce před jednou hodinou v noci, sdělil Scotland Yard.

Mrtvý chlapec byl už devátým mladistvým zavražděným letos v Londýně, ačkoliv policie tvrdí, že dělá v boji proti zločinům páchaným noži pokroky.

Scotland Yard se dal tento týden slyšet, že počet případů ubodání a pobodání nezletilých poklesl v uplynulých 12 měsících o třetinu. Policie to připisuje tvrdým opatřením po zvolení Borise Johnsona starostou Londýna loni v květnu. Při policejní akci s názvem Operation Blunt 2 bylo zatčeno 10 000 lidí a zabaveno více než 5000 nožů.

Loni bylo zavražděno 29 londýnských teenagerů, z nichž 22 bylo ubodáno. Jejich smrt podnítila celonárodní diskusi o zločinnosti mladistvých, ganzích a stavu britské společnosti. Policie zavedla tvrdá opatření na potírání zločinů páchaných nožem a oznámila, že se jí je v druhé polovině roku podařilo omezit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi