Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Obamovi měli rande: Večeře a romantika v parku

Autor: ČTK - 
3. května 2009
22:47

Americký prezident Barack Obama a první dáma Michelle si v sobotu večer za pozornosti stovek zvědavců zašli na večeři do luxusní washingtonské restaurace.

Jejich zhruba dvouhodinové posezení ve vyhlášeném podniku Citronelle a poté večerní procházku v zahradě Bílého domu, při níž se drželi za ruce, místní tisk promptně označil za "první rande" Obamových od 20. ledna, kdy se nastěhovali prezidentské rezidence.



Francouzskou restauraci Citronelle, která je ve čtvrti Georgetown, vede slavný šéfkuchař Michel Richard. Večeře pro dva v podniku, kde se místo obvykle musí zamlouvat týdny dopředu, snadno vyjde na několik stovek dolarů. Dostat tam lze takové lahůdky, jako jsou šnečí ravioli či těstovinové perličky v sépiové omáčce připomínající kaviár. Hosté mohou sledovat, jak jim šéfkuchař a kuchtíci pokrm připravují uvnitř prosklené kuchyně, či vybírat z vinného sklepu, ve kterém je uloženo na 8000 láhví.

Pro muže je do restaurace předepsané sako – Obama se na "rande" vydal v tmavém obleku bez vázanky, která ostatně chyběla většině pánských návštěvníků. První dáma si oblékla bílou halenku s vyhrnutými rukávy, černé kalhoty nad kotníky a černé lodičky na podpatku. Vlasy si stáhla do culíku.

Obamovi údajně v restauraci zůstali zhruba dvě hodiny a dopřáli si i dezert. Domů se vrátili včas tak, aby prezident, jenž je vášnivým fanouškem basketbalu, mohl sledovat porážku svého mužstva Chicago Bulls v rozhodujícím, sedmém zápase série prvního kola play off NBA s obhájci titulu z Bostonu Celtics.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi