Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Obamovy dcery o Velikonocích dostanou nového psa

Autor: ČTK, pal - 
10. dubna 2009
21:52

Bílý dům se možná už o velikonočním pondělí dočká nového obyvatele. Americký prezident Barack Obama v pátek naznačil, že jeho dcery Sasha a Malia by konečně mohly dostat psa, na kterého se už dlouhou dobu velmi těší.

Píše o tom agentura AFP.

Obama dnes novinářům, kteří se ptali, kdy konečně pořídí dcerkám psa, žertem odpověděl: "Je to přísně tajné". Zároveň ale žurnalisty pozval, aby nezapomněli v pondělí přijít na tradiční hledání velikonočních vajíček v zahradách Bílého domu. "Nemůžeme se vás dočkat," dodal.


Americká první dáma Michelle Obamová již dříve uvedla, že by si její rodina ráda pořídila v dubnu psa. Půjde prý o portugalského vodního psa, což je jedna z mála ras, která by neměla přivodit potíže desetileté Malii, jež trpí alergiemi.
Domácí mazlíčci prezidentů jsou už po desetiletí v centru pozornosti americké veřejnosti. Podle stránek www.dogsinthenews.com měli počínaje prezidentem Calvinem Coolidgem, který byl zvolen v roce 1923, všichni američtí prezidenti během svého mandátu přinejmenším jednoho psa.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi