Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zatřelený pastor první kulky odvrátil svou biblí

ilustračné foto
ilustračné foto  (Autor: Archív)
Autor: hnz - 
9. března 2009
16:55

Pastor, kterého v neděli zastřelil sedmadvacetiletý mladík při bohoslužbě v illinoiském městečku Maryville, první kulky odvrátil svou biblí. Ta se poté rozpadla na malé kousky. Věřící si mysleli, že někdo hodil do vzduchu konfety a všechno je součástí dohodnutého představení.

"Mysleli jsme si, že je to součást nějaké burlesky... když střílel, vypadalo to, jako kdyby létaly konfety," sdělila agentuře AP jedna z přítomných. "Jen jsme čekali, co se bude dít pak, a neuvědomili jsme si, že zranil pastora."

Mladý vrah vešel do kostela, kam na mši přišlo asi 150 věřících, krátce mluvil s baptistickým reverendem Fredem Wintersem, pak vytáhl pistoli ráže .45 a začal na něho střílet. V jednu chvíli se mu ale zasekla zbraň, vytáhl tedy nůž a začal se řezat a zranil při tom další dva lidi, kteří se mu v tom snažili zabránit.

Není prokázáno, jestli se útočník a oběť znali, policie prověřuje záznam ze mše, ze které se dá zjistit, o čem se oba muži bavili. Mladík, který se podrobil operaci a lékaři uznali jeho stav jako vážný, je z blízkého městečka, ale nikdo z přítomných ho neznal.

"Věci, jako je tato, se v Maryville nedějí," citovala AP starostu Larryho Gulledge. "Ztratili jsme jeden z pilířů komunity, jednoho z našich vůdců."

Podobné tragédie se občas v amerických kostelech při obřadech stávají. Minulý měsíc spáchal zoufalý člověk sebevraždu v kalifornském kostele, v listopadu zase muž zastřelil svou ženu ve vestibulu kostela v New Jersey. Loni v červenci byli dva lidé zabití a šest zraněno při střelbě v unitářském kostele v Tennessee.

mouse ( 9. března 2009 21:49 )

Z té mše jíž byl pořízen záznam toho asi moc nevykoumaj, ale třeba je napadne si i poslechnout záznam, ze kteréHO už by něco zjistit mohli.

barnacle ( 9. března 2009 19:24 )

"záznam ze mše, ze které se dá zjistit, o čem se oba muži bavili. " tak tahle cast me zaujala

Zobrazit celou diskusi