Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Davon Crawford: Vyvraždil rodinu a zastřelil se!

Davon Crawford
Davon Crawford  (Autor: AFP)
Autor: ČTK - 
7. března 2009
17:56

Muž, který ve čtvrtek zřejmě zastřelil svou novomanželku a čtyři její příbuzné, spáchal sebevraždu, když se ho clevelandská policie pokusila v pátek tamního času zatknout.

Informovaly o tom tiskové agentury. K honu na vraha policie použila i vrtulníky.
"Věděli jsme, že byl od začátku nebezpečný, že na nás kdykoli mohl vytáhnout zbraň," řekl zasahující policista.

Policie se domnívá, že třiatřicetiletý Davon Crawford, který měl v minulosti problémy se zákonem a s drogami, zastřelil svou ženu Lecheu, se kterou se oženil v pondělí. Zabil prý také její sestru Rose Stevensovou a její tři malé děti, čtyřletého Destiny Wooda a dvouletá dvojčata Diona a Daviona Primma. Dvouměsíční dítě novomanželů nebylo při střelbě zraněno. Těžce zraněn byl prý ale malý chlapec ze sousedství.

Motiv vraždy je zatím nejasný. Americká média dnes informovala o hádce, která údajně krvavému běsnění předcházela. Podle sousedů se ale jednalo o bezproblémový pár. Agentura DPA poznamenala, že již na svou první manželku vytáhl pistoli a střílel s ní kolem sebe. Tehdy prý ale nikdo nebyl zraněn.

"Jsem zcela šokován," vypověděl jeden ze sousedů. "Byly to milé děti. Jak člověk může něco takového provést nevinným dětem?"

Crawford má za sebou pestrou kariéru kriminálníka. V 19 letech se za zabití dostal na pět let do vězení. Pak byl ještě uvězněn za násilné trestné činy. Z vězení byl propuštěn v roce 2007. Loni mu skončila podmínka a zdálo se, že se opravdu polepšil. Několikrát se podrobil testu na užívání drog s negativním výsledkem, platil výživné na dítě, měl trvalé zaměstnání a žádné konflikty s úřady.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi