Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Noviny se omluvily za vtip o Obamovi v šimpanzí podobě

Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše příští stimulační balíček
Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše příští stimulační balíček  (Autor: Repro New York Post)
Autor: INT - 
20. února 2009
07:35

AKTUALIZOVÁNO: Americký prezident Barack Obama přirovnán k šimpanzovi? V USA to vzbudilo poprask. Rozhořčení lidé volali do redakce bulvárního New York Post a mnozí přišli protestovat. List se ve čtvrtek za vtip omluvil.

Deník totiž uveřejnil vtip, který reagoval na zastřelení agresivního šimpanze Travise. V kresleném vtipu policista říká: "Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše stimulační balíček."

Obhájce lidských práv Al Sharpton řekl, že dílo je 'znepokojivé vzhledem k historickým rasistickým útokům na Afroameričany, kteří bývali často označováni za opice'.

Vlna rozhořčení, která se zvedla jak mezi čtenáři, tak v řadách veřejných činitelů, a jež žádala omluvu redakce, nakonec dosáhla svého. Deník se ve čtvrtek na svých internetových stránkách za uvedený vtip omluvil.

"To rozhodně nebylo jeho (obrázku) záměrem. Všem, koho urazil, se omlouváme," uvedl deník v redakčním článku na svých internetových stránkách.

Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše příští stimulační balíček Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše příští stimulační balíček | Repro New York Post

"Budou si muset najít někoho jiného, kdo napíše příští stimulační balíček"


bullterrier ( 20. února 2009 13:14 )

Když si vzpomenu, jak býval karikaturován Bush, Clinton, nebo i řada evropských politiků, je vidět, že černá totalita v USA nastupuje nevídaným tempem. Skoro jako když lord Ahmed minulý týden vyhrožoval sněmovně lordů v Anglii, že když nebude po jeho, přivete před ni 10 tisíc muslimů. A oni zbaběle zalezli pod lavice.

gogo ( 20. února 2009 11:37 )

pokud jím ale skutečně bude, hrozí mu osud J.F.K. ..... Mocenské kruhy potřebují aby prezident tančil jak oni pískají. Jako Bush. To byl tanečník jedna báseň ....

lipno ( 20. února 2009 11:20 )

tento druh inteligence jim chybí. Raději místo černý píší Arfoameničan a prý černá náplň do tiskárny bude afroamerická. Vždyť Bush připomínal šimpanze mnohem víc!

Zobrazit celou diskusi