Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rybář předstíral smrt, aby nemusel platit

Rybár
Rybár  (Autor: Internet)
Autor: ČTK - 
8. února 2009
18:06

Britský rybář raději předstíral svou vlastní smrt, než aby musel platit tučnou pokutu za neoprávněný rybolov. Dokonce na sebe napsal nekrolog.

Pětapadesátiletý Derek Atkins z Portsmouthu se snažil o svém skonu přesvědčit úřady mimo jiné tak, že napsal vlastní plamenný nekrolog do "bible" tamních rybářů, listu Fishing News (Rybářské noviny).

V nekrologu se podle britského deníku The Independent tvrdě obul do kvót na lovení ryb a do vlády. Sám totiž čelil obvinění, že falšoval údaje o množství ulovených kusů v Lamanšském průlivu. Dopustil se prý 21 přestupků a za každý z nich mu hrozila pokuta až 50.000 liber (1,6 milionu korun).

Atkins proto sepsal též dopis Námořní a rybářské agentuře (MFA) a předstíral, že dopis napsala jeho obchodní partnerka. V nekrologu ve Fishing News ze 22. června 2007 pak tvrdil, že zesnulý Atkins "byl oddán své kariéře a měl málo času na úředníky, poslance a politické strany, které většinou považoval za ztrátu času, peněz a sil".

Dále se v něm chlubil, že byl "tichý rodinný typ a jeho rodina a přátelé jej postrádají".

Jeden z inspektorů MFA však pojal podezření a obrátil se na policii, která zahájila vyšetřování. Detektivové pak zjistili, že je Atkins nejen naživu, ale má na svědomí další přestupky a podvody. Vyšlo též najevo, že vystupoval coby "sir Derek Eastwood, poslanec" a pod touto totožností posílal na MFA stížnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi