Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama v Tatrách: Holčička (9) vypadla z lanovky!

Autor: Braňo Bielený - 
2. února 2009
05:00

Devítiletá Terezka spadla v neděli ve Vysokých Tatrách z lanovky z 15metrové výšky. Šokovaný dědeček chtěl vzápětí skočit za ní. Děvčátko leží ve vážném stavu v nemocnici.

Viděl, jak bezbranné děvčátko vypadlo z lanovky. Vlekař Tomáš, který pracuje na sedačkové lanovce Čučorietky, zažil v sobotu obrovský šok. Při pohledu na hrůzostrašný pád Terezky (9), za níž chtěl vzápětí skočit otřesený dědeček, mu tuhla krev v žilách. Děvčátko momentálně leží ve vážném stavu ve fakultní košické nemocnici. Její rodiče jsou u ní...

Terezka s dědečkem vyrazili lyžovat do Tatranské Lomnice, kde v sobotu ráno nasedli na lanovku. Po zhruba 100 metrech se holčička vysmekla ze sedačky, propadla bezpečnostní zábranou a padala z 15metrové výšky dolů. Tomáš to viděl na vlastní oči: „Dobře si vzpomínám, když na lanovku nasedali. Správně uzavřeli bezpečnostní zábranu. U třetího sloupu se Terezka vysmekla,“ vypráví. Podle očitých svědků chtěl šokovaný dědeček skočit za vnučkou. „Pusťte mě, pusťte mě, skočím za ní,“ křičel prý.

Terezka zůstala nehybně ležet ve sněhu. Vážně si poranila hrudník a páteř. Vrtulník ji dopravil do nemocnice v Popradu, odkud byla převezena do Košic. „Momentálně je v umělém spánku. Až následující dny ukážou, zda bude nutná operace,“ řekla mluvčí nemocnice.

V pátek ve slovenských horách zabloudil český snowboardista (18). Záchranáře se mu podařilo přivolat po čtyřech hodinách mobilem. Objevili ho podchlazeného, ale bez zranění v Hruštinské dolině na severní straně Oravské Magury. V sobotu večer přejela rolba v Jasné v Nízkých Tatrách polskou snowboardistku. Zřejmě byla opilá, pohybovala se už na uzavřené sjezdovce. Zraněním při převozu do nemocnice podlehla.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi