Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Belgičan Kim D. (20): Zabíjel děti a pak se smál

Joker
Joker  (Autor: ČTK)
Autor: INT, jos, ČTK - 
24. ledna 2009
18:53

AKTUALIZOVÁNO: Dvacetiletý Belgičan, který zabil v masce filmového Jokera celkem 3 děti a jednoho dospělého, absolvoval výslech. Během něj se ale k útoku ve školce nepřiznal.

V jeslích vrah zabil dvě děti a jednu zaměstnankyni personálu. Zranil dalších 12 lidí – z nichž jedno dítě zemřelo v nemocnici. Pachatel tedy je čtyřnásobným vrahem. Šestiměsíční kojenec a tříleté batole jsou navíc ve velmi vážném stavu. Několik dětí také bude potřebovat plastickou operaci.

Vrah prý přijel k jeslím na kole, dostal se dovnitř a začal kolem sebe mávat nožem. Podle některých zdrojů u něj navíc policie po zatčení našla další nůž a kousek papíru se jménem dětského centra vzdáleného tři kilometry od místa činu.

Dvacetiletého Belgičana policie obvinila z vraždy a pokusu o vraždu a umístila ho do vazby. Podle belgických zpravodajských serverů jde o dvacetiletého Kima D., nezaměstnaného muže žijícího osaměle.

Mladíka, který byl zadržen krátce po činu, policie vyslýchala celé páteční odpoledne. Večer pak byl předveden před vyšetřovacího soudce, který dal příkaz k vazbě.

Prokuratura už v pátek večer popřela nepotvrzené zvěsti, že by se muž v minulosti léčil s psychickými problémy. Podle listu Het Laatste Nieuws měl u sebe v okamžiku zatčení i jméno dalších jeslí vzdálených asi tři kilometry. "Možná se předešlo dalšímu krveprolití," napsal deník.

Den po dramatu se belgické listy zabývají především nutností posílit bezpečnost na místech, kde se shromažďují lidé a především pak děti. Hned po činu se veřejnost začala ptát, jak mohl muž vypadající tak divně bez problémů proniknout do jeslí, kde v té době bylo 18 dětí a šest pečovatelek.

"Po takové tragédii může panovat velké pokušení rozmístit u bran našich stadionů, bank, divadel, ale také škol a jeslí, a třeba také po našich ulicích strážce, vojáky, policisty," napsal v úvodníku frankofonní deník La Libre Belgique. "Ale to není způsob, jakým řešit 'šílenství' lidí," dodal.

jamilen ( 24. ledna 2009 13:29 )

Jak se dostal do těch jeslí ? Vždyť byl tak zmalovaný, že každému muselo být jasné, že není normální. Tomu bych dala trest smrti bez váhání. Proč mu ta miminka vadila ? Popravit, popravit! Trest smrti by u nás měl být, abychom v podobných případech, které se u nás vyskytují ,tyto stvůry neživili v kriminálech a neohrožovali nás už nikdy.

Zobrazit celou diskusi