Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bush je 'mrtev', ať žije Obama

Bushův bilanční projev
Bushův bilanční projev  (Autor: ČTK)
Autor: hnz - 
19. ledna 2009
12:07

VIDEO: Americký prezident Bush se pět dnů před odchodem z úřadu rozloučil s Američany v televizním projevu. Popřál štěstí Baracku Obamovi. Obhajoval své kroky a řekl také, že by něco udělal jinak, kdyby měl možnost.

"Se srdcem plným díků jsem požádal o poslední možnost se s vámi podělit o několik myšlenek týkajících se těchto osmi let a budoucnosti," řekl v úvodu svého bilančního projevu George Bush.

276474:gallery:true:true

Nastupujícímu prezidentovi Baracku Obamovi popřál mnoho úspěchů v jeho nové funkci a s hlubokým přesvědčením v hlase tuto událost označil za klíčovou v amerických dějinách.

"Za pět dní bude svět svědkem určujícího momentu americké demokracie. Na schodech Capitolu bude stát člověk, který zosobňuje a ztělesňuje naději pro naši zemi."

Poděkoval Dicku Chayneymu a celé administrativě, ženě Lauře, rodičům, za modlitby, a v neposlední řadě také "Američanům a hlavně Američanům."

Bush také samozřejmě mluvil o 11. září 2001 jako o milníku amerických dějin a hlavně o velkých krocích, které americká vláda podnikla pro bezpečnost jejích občanů. Jedním z nich bylo založení ministerstva pro vnitřní obranu.

Rozloučil se slovy o hrdosti na to, že je občanem Spojených států.

"Bůh žehnej Bílému domu, Bůh žehnej nastupujícímu prezidentovi a Bůh žehnej vám a tomuto skvělému národu," jsou poslední veřejná slova George Bushe jako amerického prezidenta.

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi