Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pedofila odhalil dopis Santa Clausovi

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
17. prosince 2008
12:22

Americká policie zadržela minulý týden pětapadesátiletého předpokládaného pedofila poté, co si devítiletá holčička z Texasu postěžovala v dopise Santa Clausovi.

Holčička si stěžovala, že ji a její o rok starší sestru osahává jejich příbuzný. V úterý byl muž formálně obviněn z opakovaného pohlavního zneužívání dětí.
Dívenka předala dopis určený pro Santu ve škole svému učiteli, který napsání listu uložil dětem jako úkol. Učitel o záležitosti ihned informoval advokáta školy, který kontaktoval policii.

Podle výpovědi oběti ke zneužívání docházelo mezi srpnem 2004 a únorem 2008; muž dívky osahával na prsou a na genitáliích v jejich ložnici, když ostatní členové rodiny spali. Matka dívek o praktikách příbuzného, který již nějakou dobu nežije s rodinou v jednom domě, podle svých slov nevěděla.

Obviněný prý také příležitostně pracoval jako pomocná učitelská síla při hodinách programování; žádné stížnosti ze školy ale na něj hlášeny nebyly.
Andresi Enriquemu Cantuovi, kterého policisté zadrželi v pátek, hrozí trest odnětí svobody v délce nejméně 50, ale možná až 99 let.