Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Alžběta II. chce být o Vánocích kvůli krizi šetrná

V červeném kabátě a neodmyslitelném klobouku britská královna do Bratislavy již přilétla
V červeném kabátě a neodmyslitelném klobouku britská královna do Bratislavy již přilétla  (Autor: Nový Čas, Ivan Kelement)
Autor: ČTK - 
7. prosince 2008
19:14

Britská královna Alžběta II., která je beztak vyhlášená svojí šetrností, se prý pro letošní Vánoce rozhodla ještě více omezit výdaje.

 

Podle nedělního vydání listu News of the World chce tak dát veřejnosti najevo, že si uvědomuje nesnáze, ve kterých se mnoho lidí ocitá v důsledku nynější hospodářské krize.

Panovnice dala pokyn dvornímu dodavateli, aby obsah zhruba šestnácti dárkových balíčků určených členům královské rodiny letos nestál více než v přepočtu 1500 korun. V minulosti se v papírových kornoutech určených pro královniny nejbližší objevovaly třeba drahé manžetové knoflíčky nebo luxusní zapalovače, letos to prý musí být něco mnohem skromnějšího.

Alžběta II. rovněž nařídila, aby se nevyhazovaly zbytky od královské vánoční hostiny a aby sloužící zabalili vánoční dárky do již použitého balicího papíru. Ani na své vnuky nezapomněla: princům Williamovi a Harrymu prý babička doporučila, aby při letošní zimní dovolené byli co nejúspornější.