Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dav zákazníků zabil prodavače supermarketu

Vánoční nákupy stály prodavače život
Vánoční nákupy stály prodavače život  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
28. listopadu 2008
19:45

Nedočkaví zákazníci, kteří v pátek vtrhli do jednoho z obchodů řetězce Wal-Mart kvůli výrazným předvánočním slevám, zabili jeho prodavače!

Honba za výraznými slevami zboží, jejichž předvánoční sezona v amerických obchodech právě začala, stála život jednoho z pracovníků maloobchodního řetězce Wal-Mart.

Nedočkaví zákazníci v pátek vtrhli do jedné z poboček firmy na newyorském Long Islandu takovou silou, že jimi rozbité dveře zabily prodavače a zranily i některé z koupěchtivých Newyorčanů, napsala agentura Reuters.

Den po svátku Díkůvzdání tradičně začíná ve Spojených státech vánoční prodejní období, které obchodníci zahajují masivním snížením cen. Stovky zákazníků proto čekají již před úsvitem ve frontách před vchody supermarketů, aby se na ně vánoční dárky za výhodné ceny dostaly. Protože se obchody zpravidla poprvé v roce dostanou do zisku, tedy do černých čísel, vžilo se pro tento den pojmenování černý pátek.

Wal-Mart dnes otevřel své prodejny v pět hodin ráno. Nápor zákazníků však nevydržely dveře obchodu a dav je vyrazil. Čtyřiatřicetiletý muž, který pracoval pro Wal-Mart jako dočasná výpomoc a stál u vchodu prodejny, poté upadl na zem a zemřel. Přesná příčina jeho smrti však v tuto chvíli není známa. Při nehodě se navíc zranili čtyři další lidé, mezi nimi i jedna těhotná žena, sdělila policie novinářům.