Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Britského turistu sežral krokodýl

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, rvs - 
1. října 2008
14:23

Arthur Booker (63) cestoval australským vnitrozemím spolu se svou ženou Doris. Tábořili u řeky a Arthur šel brzy ráno zkontrolovat své koše na chytání krabů.

Když se nevrátil, Doris se ho vydala hledat, ale našla jen přetržená lanka od košů, velké krokodýlí stopy a videokameru. Také tam byly Arthurovy hodinky a jeden sandál – ale po něm samotném ani vidu ani slechu.


Foto: 

Arthur Booker


Rangeři a policie se ho snažili najít, ale marně. Policie je nicméně přesvědčena, že Arthura sežral krokodýl místními přezdívaný Charlie, který se do řeky Endeavour blízko města Cooktown na severu Qeenslandu občas zatoulá.

Bývalý voják a vietnamský veterán pan Booker žil v Austrálii několik let a cestoval po ní v karavanu. Právě se s Doris chystali pokračovat v cestě, když došlo k tragédii.


Foto: 

Krokodýl Charlie před útokem


Policie a rangeři potvrzují, že oblast, kde pan Booker zmizel, je známé teritorium Charlieho a dalšího obrovského krokodýla jménem Harriet.

Leanne Rayner, majitelka dotyčného kempu na řece Endeavour řekla, že Doris musela být hospitalizována: "Nikdo nevěděl, co říct. Hledali jsme a hledali. Paní Bookerová je úplně zničená."