Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opavsko: Ondra (1,5) zmizel ze zahrady

Autor: ČTK, red - 
17. září 2008
19:36

AKTUALIZOVÁNO: Policisté a hasiči pátrají v Oticích na Opavsku po 20měsíčním Ondrovi, který v úterý vpodvečer odešel ze zahrady, kde trávil čas s otcem.

Ondráškovi ještě nejsou ani dva roky... S tatínkem si hrál ve stodole na zahradě. Ten ale natíral plot a chlapeček najednou zmizel! Dva dny po něm pátrá 200 záchranářů, dobrovolníci i vrtulník. Marně!


Proboha, kde je... Unesli ho? Spadl do říčky, která je jen pár desítek metrů od stodoly? Co se Ondráškovi stalo? Víska Otice na Opavsku je na nohou. Od úterního večera tady záchranáři i dobrovolníci hledají dvacetiměsíčního Ondru, který zmizel ze zahrady rodinného domu. A všichni se obávají nejhoršího...

Neoplocenou zahradu totiž obtéká říčka Hvozdnice, která se po vytrvalých deštích nebezpečně rozvodnila. Jak mohl chlapec zmizet? Malý Ondra si podle výpovědi otce (41) hrál ve stodole. Tatínek byl zabrán do natírání prken a před sedmou večer se mu syn ztratil z dohledu. Když ho nenašel ani na zahradě, volal policii.

Rozběhlo se pátrání, do kterého se kromě záchranářů zapojilo i sto padesát místních občanů. Pročesávali celou obec a zaměřili se hlavně na rozvodněnou řeku. "Děvčata z oddílu mě držela na lanech a já byla téměř po krk ve vodě," popisovala Blesku Eva (50), která je členkou dobrovolných hasičů.

Noční pátrání bylo neúspěšné a ve středu ráno se rozběhlo nanovo. To už nad vesnicí, která má třináct set obyvatel, kroužil také vrtulník s termovizí. "Především se soustředíme na dvě místa. Na řeku a polní cestu, kam rodiče brávali batole na procházky," sdělil policista René Černohorský s tím, že právě u cesty na Opavu údajně jedna svědkyně malého Ondru spatřila. Přes veškerou snahu pátračů a nasazenou techniku se však dítě dosud nepodařilo nalézt...