Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Jiří Menzel: Našel útěchu u Adamovské

Autor: Saša Šeflová - 
15. září 2008
05:00

Režiséra Jiřího Menzela (70) vyzvedl v sobotu před půlnocí vůz Festivalu filmových úsměvů po příletu z Amsterodamu, aby si na opening párty převzal cenu.

Vypadal trochu přepadle a stěžoval si na bolesti ucha. Na festival odjel sám.

Menzel trávil v Holandsku pracovně několik dní, nedoprovázela ho ani manželka Olga ani černá tygřice Juwana. Na veselé popíjení s kolegy v čele s prezidentem festivalu Bolkem Polívkou neměl moc náladu.

Když dostal cenu za úsměvy, dokonce na tváři i jeden vykouzlil Když dostal cenu za úsměvy, dokonce na tváři i jeden vykouzlil | Martin Mithofer

"Původně chtěl přijet jen na otočku, ale nakonec se dal do řeči s přáteli, povečeřel a zdržel se dvě hodiny," prozradila Blesku mluvčí festivalu Helena Hejčová.

Do Mladé Boleslavi přijela zazpívat Iveta Pomeje Bartošová, která vystoupila bez snubního prstýnku. Asi si na něj novomanželé ještě neušetřili... Objevila se i řada filmařů a herců.

Jiří Menzel neodmítl pár skleniček ve společnosti Bolka Polívky a dalších kamarádů Jiří Menzel neodmítl pár skleniček ve společnosti Bolka Polívky a dalších kamarádů | Martin Mithofer

Režisér Menzel ve společnosti kolegů pookřál a radoval se také z ceny za nejlepší filmové úsměvy.

I když je držitelem prestižního Oscara, českých malých cen si neváží o nic méně. "Oscara mám v trezoru, ale doma mám dost čestných míst i pro jiné ceny," prohlásil při slavnostním vyhlášení.

Zlata Adamovská Menzela utěšovala Zlata Adamovská Menzela utěšovala | Martin Mithofer

Domů odjížděl festivalovým autem spolu se Zlatou Adamovskou, která se kolegovi věnovala.