Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lovil kachny, zastřelil dceru Verunku (+13)!

Zastřelená Veronika
Zastřelená Veronika  (Autor: Archiv ZŠ)
Autor: er - 
11. září 2008
15:07

AKTUALIZOVÁNO: Hon na kachny pořádají na Nymbursku každý týden. Nikdy se nestalo nic. Až ve středu došlo k tragédii! Jeden z myslivců se zapotácel a nechtěným výstřelem trefil svou dceru.

Zbloudilá rána vyšla z brokovnice mezi strouhou a kukuřičným polem kolem osmé hodiny večerní.

Myslivec (40) zalícil brokovnicí k nebi na kachnu a zmáčkl soušť. Po prvním výstřelu se ale zapotácel a z dvojky vyšla rána druhá, pro jeho třináctiletou dceru bohužel osudná.

"Mířil do vzduchu, po výstřelu se zapotácel a druhou ranou v záklonu trefil svou třináctiletou dceru," řekla mluvčí policejního ředitelství v Nymburku Zuzana Tuzarová.

Myslivci naložili bezvládné tělo dívky do auta a jeli naproti sanitce. Záchranáři už dívce nedokázali pomoct. Rodina, která vedle svého rodinného domu začala před nedávnem budovat nový rodinný dům právě pro svou Veroniku, je v těžkém šoku. A s ní i celá vesnice.

"Je to strašná tragédie. Ta holčička byla bez sebe prakticky okamžitě. Nemohli jsme ji nijak pomoci," řekl jeden z myslivců Václav Kurka (60), který byl poblíž tragickému výstřelu.

Smutek s černým praporem, vyvěšeným na půl žerdi, ovládl i Základní školu J.A. Komenského, kam Veronika chodila do sedmé třídy. Proč bral zkušený myslivec svoji dceru na lov kachen vyšetřuje policie.

Otec zabité dívky bude nejspíš obviněn z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti. Větším trestem pro něj ale bude břemeno odpovědnosti,. Které s sebou ponese celý zbytek života.