Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Lanový most se odpoledne vrátí kamiony

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
30. srpna 2008
07:30

Na pražský Lanový most se v sobotu odpoledne opět vrátí kamiony. Zákaz vjezdu pro vozy nad šest tun přestane platit v 17:00.

Lanovým mostem na Jižní spojce budou moci ode dneška projíždět nákladní automobily v obou směrech. Kamiony nemohly na most ve směru na Prahu 9, využívaly objížďku přes Švehlovu a Průmyslovou ulici, kde se tvořily dlouhé kolony. Dosud Technická správa komunikací stavbu opravovala poté, co pracovníci v polovině srpna zjistili pokles konstrukce.

Uzavřeny zůstanou ještě krajní jízdní pruhy, které sousedí s mostními římsami. V obou směrech budou tedy otevřeny dva pruhy, nákladní auta budou jezdit pravém a jejich maximální rychlost bude snížena na 60 kilometrů za hodinu. Přes most denně projede kolem 100.000 aut.

K jakým dalším změnám v pražské dopravě dojde?

Poslední srpnový víkend skončí v hlavním městě i další omezení. Plný provoz bude také v Anglické, Sokolské, Radlické nebo Patočkově ulici ve Střešovicích. Dopravní omezení ale mohou řidiči nadále čekat tam, kde se buduje městský okruh. Hlavní město chce ukončit většinu oprav tak, aby při návratu Pražanů z prázdnin nenastal dopravní kolaps.

Více o uzavírce Lanového mostu čtěte zde!