Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fronty na Opencard? Měly by skončit!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pak - 
28. srpna 2008
15:26

Od září v Praze vznikne dalších 13 míst, kde budou moci zájemci požádat o zřízení karty Opencard. Budou jimi vybrané pražské knihovny.

Serveru Blesk.cz to sdělil mluvčí Opencard Martin Opatrný. Bonusem pro ty, kteří si zde o kartu požádají do konce října 2008, bude roční půjčování knih zdarma.

Dosavadní zájem o Opencard předčil očekávání a devět kontaktních míst doslova praská ve švech. Každodenní nekonečné fronty vyčerpávají zákazníky i obsluhu. "Posílíli jsme počet přepážek v Paláci Adria, už je jich osm," uvedl Opatrný. Právě do Adrie si lidé pro fyzickou kartu chodí. Další možností je nechat si ji poslat poštou.

Opencard bude jedinou formou, jak si pořídit roční kupon MHD na rok 2009. Kdo to stihne do konce září 2008, ušetří v případě ročního kuponu 475 korun. Do konce října pak bude možné získat slevu při koupi kuponu přes e-shop pražského dopravního podniku. Jeho spuštění se plánuje také na září.

"Chystáme i takzvané validátory. Budou to automaty ve vestibulech metra, prostřednictvím kterých si lidé budou moci svoji kartu nabít, ale i zjistit, co všechno jim Opencard vlastně zprostředkuje," slibuje Opatrný. Automaty by se měly objevit ve vybraných stanicích metra během září v počtu desítkách kusů.

Dosud si o kartu požádalo 47.000 lidí, řekl Opatrný. Podle propočtu dopravního podniku jezdí na časový kupon v Praze 150.000 pasažérů a zhruba tolik žadatelů o Opencard se tedy očekává.

Více o Opencard čtěte zde.