Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Splašený hřebec zastavil dopravu v centru Vsetína

Kůň v centru Vsetína
Kůň v centru Vsetína  (Autor: Marie Machková)
Autor: ČTK - 
26. srpna 2008
11:45

Volně pobíhající splašený kůň ochromil v úterý ráno přibližně na dvacet minut dopravu v centru Vsetína.

Scéna jako vystřižená z komediálního filmu nakonec nepostrádala happyend. Zvíře, které se mimo jiné pohybovalo mezi projíždějícími automobily, se totiž podařilo odchytit a předat majitelce, aniž zavinilo dopravní nehodu či samo utrpělo zranění. Informovala o tom mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Vsetínští strážníci dostali první hlášení o pobíhajícím hřebci krátce před devátou hodinou ranní. "Z oznámení vyplynulo, že kůň se volně pohybuje na silnici na Jasence. Tam se jej ale nepodařilo chytit, protože byl splašený a utíkal směrem do centra," popsal neobvyklou situaci ředitel vsetínských strážníků Nikolaj Martinák.

Do odchytu splašeného zvířete se proto zapojili i policisté a dokonce také někteří kolemjdoucí. "Díky policejním posilám se nám koně podařilo zahnat do průjezdu v Komerční bance a tam si jej vyzvedla jeho majitelka," poznamenal Martinák. Majitelku zvířete však nyní čeká správní řízení. Podle Martináka se tím, že se její kůň pohyboval bez doprovodu volně po komunikaci, dopustila přestupku a hrozí jí pokuta až 2500 korun.