Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dostal od manželky nakládačku

Roman Šebrle nemůže v cíli popadnout dech.
Roman Šebrle nemůže v cíli popadnout dech.  (Autor: Michal Beránek (Sport))
Autor: Jitka Žigová - 
23. srpna 2008
05:00

Fandění u televize desetibojaři Romanu Šebrlemu (33) na olympiádě v Pekingu se nevyplatilo muži (28) z hradecké Sekaninovy ulice.

Dostal za to nakládačku od své o tři roky mladší manželky. Naštval ji tím, že nehodlal přerušit sledování boje českého atleta a odejít od obrazovky, když ho důrazně žádala o pomoc v domácnosti.

Muž odmítl poslechnout požadavek své choti ve chvíli, kdy v televizi běžel přenos poslední sportovní disciplíny desetibojařů – běhu na 400 metrů. "Odvětil ženě, ať chvíli počká, než přenos skončí. To ženu podráždilo tak, že mu nejdřív začala nadávat a pak ho napadla. Muž proto zavolal městskou policii," uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Čížková.

Když přijeli, útočnice se zklidnila a potlučený muž raději jejich společný byt v paneláku opustil šel "vydýchat" konflikt procházkou na vzduchu.

Hradečtí strážníci mají s rozpory manželů kvůli sportovním přenosům v televizi zkušenosti. Podobný spor řešili v červnu při vysílání fotbalového EURO 2008. Jeli uklidnit hádku muže (62) a jeho družky (52). Zatímco on chtěl vidět utkání Ruska se Španělskem, jeho choť trvala na tom, aby přepnul na večerníček Bob a Bobek na cestách.