Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězněnou ženu zachránila palička na maso

Rvačka Vietnamců skončila smrtí
Rvačka Vietnamců skončila smrtí  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: ČTK - 
24. července 2008
09:44

Pomocí paličky na maso a nože se podařilo dostat ven z uzamčeného bytu pětatřicetileté ženě z Přerova. V bytě ji na začátku července držel její o tři roky mladší manžel.

Ženu nejen věznil, ale také ji fyzicky napadl a způsobil zranění. Muže policisté dopadli a nyní jej obvinili z několika trestných činů. Hrozí mu až dva roky vězení.

Podle policistů muž nejprve svou manželku zbil pěstmi a kopal ji do celého těla. Poté jí vzal klíče od bytu, ve kterém ji před půlnocí uzamknul a držel po dobu půl hodiny. "Do bytu se následně vrátil i se svojí matkou. Po opětovném odchodu násilníka a tchýně, asi kolem jedné hodiny v noci, zůstala napadená žena opět v bytě uzamčena," uvedla policejní mluvčí s tím, že muž nechal klíče v zámku od bytu z venkovní strany.

Žena se pokoušela dvě hodiny dostat z bytu ven a zavolat pomoc. Nakonec použila paličku na maso a nůž, kterými si ve dveřích vytvořila otvor, prostrčila ním ruku a byt odemkla.

Po útoku agresivního manžela musela vyhledat lékařskou pomoc a ze svých zranění se léčila dva týdny. Muž je podezřelý z násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, omezování osobní svobody a ublížení na zdraví.