Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letní festival po českých hradech zahájen

Autor: er - 
13. července 2008
15:37

V Točníku u Berouna vypukl v pátek večer 4. ročník letního kulturního festivalu České hrady.cz. Nádvoří hradu osvítila po setmění ohňová šou skupiny Pa-Li-Tchi.

Na temnější strunu brnkl underground pod bouřkovými mraky skupiny The Plastic People Of The Universe. O zakončení prvního dne se krátce před rozedněním postaral písničkář a básník Xavier Baumaxa. "Festival České hrady.cz je zaměřen také na rozvoj turistického ruchu a zviditelnění historických památek, jejichž atmosféra je nepřenosná obzvlášť ve spojení s kulturou tohoto druhu," řekla mluvčí festivalu Martina Reková.

V sobotu se program přesunul do podhradí, kde se vyjasnilo zejména při vystoupení "Wohnoutů". Frontmana kapely Matěje Homolu doprovodila i jeho choť Dara Rollins. Návštěvníkům akce byl k dispozici bohatý sortiment doplňkových služeb a občerstvení.

V ceně vstupenek byla zahrnuta i prohlídka stálé expozice hradu Točník. Návštěvníky přepravovala kyvadlová autobusová doprava zdarma ze Zdic na Točník a v noci pak opačným směrem zpět. Následující štací tohoto multikulturního projektu bude příští víkend Kunětická hora. Více info na www.ceskehrady.cz.


České hrady.CZ v roce 2008
11. - 12. 7. Točník
18. - 19. 7. Kunětická hora
25. - 26. 7. Švihov
01. - 02. 8. Bezděz