Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Češi jedoucí do Chorvatska trpěli v zácpách

Autor: INT, ČTK - 
13. července 2008
05:00

Noční můra všech českých turistů cestujících na dovolenou do Chorvatska se vyplnila. Lidé jedoucí v sobotu na Jadran v Rakousku beznadějně uvízli v dopravních zácpách.

Šňůra aut dosahovala např. na rakouské dálnici A10 až 30 kilometrů!

Už od rána v sobotu rostla před Tauernským tunelem na rakouské dálnici A10 šňůra aut a kolem poledne dosáhla délky 30 kilometrů. Pro Čechy je tento tah klíčový při cestách do Chorvatska nebo severní Itálie. Ještě varovnější je, že podle rakouského autoklubu 's velkým zlepšením nelze příliš počítat'.

Doprava vázla i na hraničních přechodech z Rakouska do Slovinska, protože mnozí řidiči tam zastavují, aby si koupili dálniční známky.

Chorvatský autoklub upozorňuje, že na dálnici ze Záhřebu do Splitu se tvoří u tunelu Malá Kapela dvoukilometrové fronty. Stejně tak se tvoří kolona u dalšího tunelu na tomto tahu Sveti Rok. Ve směru k moři je kolona dlouhá 4 km a ve směru na Záhřeb až 12 kilometrů.

Voják mlátil děti

Možná i v důsledku čekání v zácpě ztratil důstojník (34) vojenského útvaru v Čáslavi nervy a na benzinové pumpě v Chorvatsku zbil své děti (6 a 8) před očima ostatních zákazníků. Děti dokonce nutil klečet u stojanu. Dostal pokutu v přepočtu 11 tisíc Kč a chorvatská média mu dala přezdívku "Rambo".