Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Masters of Rock: Policisté mají plné ruce práce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
11. července 2008
14:44

Policistům z vizovického obvodního oddělení se kvůli jednomu z největších mezinárodních rockových festivalů Masters of Rock, který druhým dnem ve městě pokračuje, kupí práce. Škody činí několik desítek tisíc korun.

Zloději, stejně jako loni, nezaváhali ani před stany, v nichž spali jejich majitelé. Policisté zadrželi i opilé řidiče. Do areálu vizovické likérky dorazilo již okolo 25 000 hudbymilovných návštěvníků.

Pachatel nebo pachatelé vykradli více stanů na jednom místě. Zatím největší škodu způsobili cizince, které vzali digitální fotoaparát, přehrávač MP3, mobilní telefon a hotovost. Přišla o věci za téměř 40.000 korun. Další cizinec nahlásil škodu za více než 20 000 korun. Když spal, neznámý pachatel mu z krku ukradl příruční pouzdro, ve kterém měl peníze a platnou jízdenku.

"Podle našich informací pachatelé opět, stejně jako loni, svítí lidem ve stanech do očí. Jeden ze zlodějů byl prý oblečený celý v bílém, na rockovém festivalu působil tedy velmi nápadně," upřesnila policejní mluvčí.
Pokud lidé při krádeži někoho přistihnou, mohou ho ze zákona zadržet do příjezdu policejní hlídky. V případě, že si na to netroufnou, je dobré si co nejlépe zapamatovat popis a směr, kudy pachatel odešel, doplnila.

Jeden z návštěvníků nadýchal při policejní silniční kontrole 1,48 promile, podezřelý je tak z trestného činu, za který mu hrozí až jednoleté vězení. Mnozí řidiči však přicházejí na obvodní oddělení, aby si "dýchli" a zjistili, jestli už mohou sednout za volant. "Těm můžeme nabídnout jen orientační dechovou zkoušku, digitální záznamy se evidují v elektronické podobě a musí být prošetřeny," upozornila Bartíková. Řidiči, které policisté zastaví v sobotu a kontrolou projdou bez problémů, dostanou od policistů vychlazené nealkoholické pivo.