Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sado-maso na Vysočině: Za 126 eur do psí boudy

Autor: Jiří Čada - 
4. července 2008
05:00

Ještě nedávno bylo práskání bičů domin zpoza vysokých zdí zámku v Černé na Žďársku slyšet až do místní hospody. Před několika lety se totiž chátrající zámek v malé obci na Vysočině změnil na honosné centrum evropských sadomasochistů.

Kluci ze vsi tehdy vylézali do korun okolních stromů, aby spatřili ráj neřesti. Ten teď ale krachuje a zámek je na prodej.

Kdysi panství místního velkostatkáře, zruinované léty komunistického hospodaření, se krátce po roce 1989 stalo neproniknutelnou pevností. Nový majitel zámek obehnal vysokou zdí, kterou ještě v některých částech zahrady nastavil dokonce dřevěnými arkýři. Nikdo nesměl totiž spatřit, co se děje v zahradě zámku.

"Společnost se tam sjížděla vždy v tak zvané magické dny, například 9. 9. nebo 6. 6.," vzpomíná na doby největší slávy zámku starosta Černé Vítězslav Plocek. V noci pak většinou obec nespala. Ohňostroj střídalo bujaré veselí na zahradě. Otroci z těch nejvyspělejších států tehdejší západní Evropy po zahradě za neustálého bičování tahali kočáry s dominami.

A peníze se jen hrnuly. Nocleh v zámku s důmyslnými mučírnami přišel svérázného vyznavače sexu až na tisíc eur. Pro skutečné fajnšmekry se dala pořídit noc i v psí boudě za 126 eur.

"Podobné informace většinou do vsi prosakovaly pouze od řemeslníků, kteří na zámku čas od času něco opravovali," vypráví starosta obce. Zámek měl svou vlajku, soud, ale i měnu, za kterou se nechalo pořídit různé trýznění. Natáčely se v něm pornofilmy. O neřest na Vysočině ale nyní přestává být zájem... "Tenhle týden jsem dokonce slyšel, že zámek je na prodej. Ještě jsem to ale neprověřoval," dodává starosta.