Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiny chtějí další peníze!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jiří Čada - 
29. června 2008
08:20

Soudní bitva o miliony korun za záměnu dvou holčiček v třebíčské nemocnici, která se stala v prosinci 2006, se odkládá na druhou polovinu září. Obě rodiny nyní požadují po nemocnici další peníze.

Příští týden právní zástupce nemocnice Ondřej Dostál požádá Krajský soud v Brně o odklad líčení. "Pan soudce stanovil jednání na dobu, kdy jsem služebně v zahraničí," řekl Blesku Dostál. Rodiny z Jabloňova a Přibyslavic nyní po třebíčské nemocnici požadují 12 milionů korun jako odškodné a dalších 130 tisíc korun jako náhradu za další výdaje včetně testů DNA.

Zmíněných 130 tisíc se minulý týden právník obou rodin Igor Veleba snažil uplatnit u třebíčského okresního soudu. Jenomže nepochodil! Soudce Jan Coufal případ odložil až do pravomocného rozhodnutí brněnského soudu. Po sto tisících korunách už obě rodiny dostaly od Krajského úřadu v Jihlavě. Peníze tehdy hejtman Miloš Vystrčil rodinám předal jako pomoc právě na vzniklé náklady spojené s výměnou obou holčiček.

"Máme informace, že vzniklé náklady činily třicet tisíc korun, sedmdesát tisíc korun tedy každé z rodin mělo ještě zbýt," kalkuluje nyní právník Dostál.