Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Škola končí, prázdniny začínají. Na to se napijem!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: Vlastimil Staňa - 
27. června 2008
15:53

S posledním zazvoněním ve školách se žáci a studenti vydali do parků a ulic slavit začátek prázdnin. Žel, někteří si to zpěstřují alkoholem.

V Praze už musela zasahovat v desítkách případů záchranka, jinak tomu nebylo ani ve Středních Čechách. Jedním z nejmladších pacientů totálně opilých byl chlapec (12) z Příbrami.

S rozbitou hlavou do nemocnice

Po vysvědčení si jeden z opilých chlapců (16) dopoledne rozrazil hlavu na autobusové zastávce. Záchranka ho převezla do Thomayerovy nemocnice. Studenta dokonce museli hospitalizovat na jednotce intenzivní péče.

Diagnóza: silná opilost!

Na dětském oddělení vinohradské nemocnice zase skončila dívka (14). A diagnóza? Silná opilost! Zasahovali jsme zatím u 14 případů. Šlo o opilé školáky a studenty ve věku od 14 do 18 let. Například na Národní třídě, ve Slovenské ulici na Vinohradech, na Strakonické v Kozácké ve Vršovicích, ale také v Parléřově ulici na Hradčanech či ve Stromovce. Bohužel nešlo jen o alkohol. Ve dvou případech šlo o intoxikaci kvůli marihuaně,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Konec školy slavili žáci v parku v ulici Na Hrobci. Strážníci zjistili u dvou chlapců dechovou zkouškou 1,7 promile alkoholu. Případem se budou zabývat úředníci.

'Namol' byl dokonce i dvanáctiletý chlapec

Výjimkou nejsou ani Střední Čechy. Totálně opilého chlapce (12) odvezla do příbramské nemocnice sanitka z autobusového nádraží. „Ležel tady na zemi úplně opilý,“ sdělila mluvčí záchranky Tereza Janečková. V Čáslavi se zase opily v lesoparku studentky (15 a 19). „Ta mladší byla úplně namol. Nemohla téměř mluvit,“ upřesnila mluvčí