Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žák vrazil facku učitelce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv)
Autor: ČTK - 
12. června 2008
11:28

Patnáctiletý žák jedné ze základních škol v Hranicích na Přerovsku, který v dubnu napadl svou učitelku při vyučování, se bude zodpovídat pouze z přestupku.

Rozhodli o tom policisté, kteří případ vyšetřovali. Před přestupkovou komisí však stane i napadená učitelka. Při vyšetřování se zjistilo, že facku žákovi při incidentu vrátila.

"Ve věci zatím nebylo zahájeno řízení, zatím je nařízeno ústní jednání," řekla  pracovnice odboru vnitřních věcí hranické radnice Viléma Březinová.

Projednávání přestupku může skončit třemi variantami. "Řízení může být zastaveno například pro neprokázání viny, můžeme udělit napomenutí nebo uložit sankci do výše 3000 korun. U mladistvých je tato výše poloviční," uvedla Březinová.

Incident se stal v polovině dubna. Zhruba šedesátiletou pedagožku za přítomnosti spolužáků nejprve žák vulgárně urážel. Situace se poté vyhrotila tím, že přistoupil k učitelskému stolu, opětovně učitelku vulgárně urážel a nakonec ji udeřil do tváře. Učitelka mu poté podle policie políček vrátila.

Policisté i zástupci radnice, kteří se budou přestupkem zabývat, považují případ, kdy žák atakuje učitele, za ojedinělý.