Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zábava v psychiatrické léčebně

Loni přišlo Mezi ploty rekordních třicet tisíc návštěvníků
Loni přišlo Mezi ploty rekordních třicet tisíc návštěvníků  (Autor: NedomYsleno)
Autor: ČTK, rvs - 
31. května 2008
08:00

V psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích dnes začne dvoudenní hudební a divadelní festival Mezi ploty. Přehlídka, jejímž cílem je bourat bariéry mezi pacienty psychiatrických léčeben a veřejností, se uskuteční již posedmnácté.

Na pódiích mezi pavilony bohnické léčebny vystoupí přes pět desítek kapel a interpretů, například The Plastic People of the Universe, David Koller, Krucipüsk, Iva Frühlingová, Michal Hrůza, Meky Žbirka, Aneta Langerová, Traband a Xavier Baumaxa. Letošní novinkou bude metalová scéna, na níž se představí skupiny Debustrol, Root a Törr.

Součástí programu festivalu bude i řada divadelních představení, výtvarných a divadelních dílen a her a soutěží pro děti. Všichni umělci se festivalu pravidelně účastní bez nároku na honorář a souhlasí s tím, že výtěžek festivalu organizátoři věnují na rozvoj léčeben, jež festival hostí.

O festival Mezi ploty mají návštěvníci obvykle velký zájem a podle odhadu pořadatelů jej letos navštěví asi 30 000 lidí. Radost z konání festivalu mají nejen návštěvníci, ale i pacienti, pro které je festival vítaným zpestřením jejich pobytu v léčebně.